Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megroggyan a nagyobb LCD-tévék ára is

Dotkom

Megroggyan a nagyobb LCD-tévék ára is

Tovább folyik a folyadékkristályos tévék árának lemorzsolódása.

Két határozott trend látszik kibontakozni az LCD-tévék piacán: az egyik az, hogy a kisebb, 80 centiméteres képátlójúnál nem nagyobb készülékek kereslete nő a nagyobbakkal szemben, a másik, hogy egyre többen vesznek olyan panelt, amely elég jó minőségű képet nyújt ahhoz, hogy számítógép-képernyőként és tévéként is használható legyen.

A kisebb képernyők mellett az szól, hogy olcsóbb lehetőséget nyújtanak a régi tévék lecserélésére, ami különösen a feltörekvő országok vevőinek fontos. A kínai, indiai, orosz fogyasztók sok tévét vesznek, és sokan közülük még a pekingi olimpia előtt meg akarják szerezni az új készüléket.

Eközben az amerikai gazdaság lassulása miatt a pénzesebb, nagyobb tévéket kereső vevőket felvonultató észak-amerikai piac kevésbé bővül. A gyártók tapasztalatai szerint az eladott LCD-tévék harmada 80 centi képátlójú – tudósít a Reuters.

Az úgynevezett moniTV-k értékesítése várhatóan megduplázódik 2009-ben – vélik szakértők. A 37 centiméteres alapmodelleket az egyetemi hallgatók és feltörekvő országok vásárlói kedvelik, míg az 50 centis kategória adja a piac derekát.

Ugyanakkor 2009 fordulatot hozhat a trendben, ugyanis a túlkínálat miatt a mostanihoz képest jelentősen csökkent az egyméteres képátlójú tévék ára, ami fellendíthei keresletüket. Már 2008 negyedik negyedévére 1000 dollár alá eshet az ilyen méretű készülékek ára. A Sony a folyó negyedévben 30 százalékkal vágta meg legfontosabb típusai árát az USA-ban.

Az iSuppli piackutató cég szerint 2008-ban több mint 100 millió LCD-tévét vesznek majd a vevők, szemben a 2007-es 78,5 millióval. 2012-re 194 millióra nő az értékesítés.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés