Connect with us

technokrata

Ingyenes adathalász-felszerelés

Dotkom

Ingyenes adathalász-felszerelés

Az ingyenesen hozzáférhető online eszköztár segítségével könnyen, és ami ijesztőbb, ingyenesen indítható adathalász-támadás.

A Panda Security szakemberei a napokban bukkantak azokra az ingyenesen felhasználható, az interneten elérhető eszköztárakra (phishing-kits), amelyekkel bárki könnyedén hajthat végre adathalász-támadásokat. „Ebben az a leginkább ijesztő, hogy olyan eszközökről van szó, amit már-már teljesen laikus felhasználók is sikerrel alkalmazhatnak.” – kommentálta a hírt Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „A Gartner egy tanulmánya szerint 2007-ben csak az Egyesült Államokban 3,2 milliárd dolláros veszteséget okoztak az adathalász-támadások. Ráadásul az emberek egyszerűen tévhitbe ringatják magukat: „elég egy szimpla vírusirtó, és máris védve vagyok”. Hatalmas felelőtlenség ezt gondolni.”

A készletek minden, egy adathalász-támadás beindításához szükséges elemet tartalmaznak. Az egyik fájl segítségével elkészíthető a „halász-e-mail”, a felhasználó kiválaszthatja, hogy Gmail-, Yahoo!Mail-fiókot, banki vagy Xbox online jelszavakat szeretne megszerezni, majd a mellékelt sablon alapján könnyen létrehozhatja az eredetire megtévesztésig hasonlító weboldalt.

„A spammelhető mailcímek listája persze pénzért beszerezhető, de egy kis keresgéléssel könnyedén található olyan, amely ingyenes.” – fűzte hozzá Sándor Zsolt – „Ha ehhez még hozzávesszük, hogy számtalan ingyenes hosting-szolgáltatás áll rendelkezésre, kész is a teljesen ingyenes adathalász-csomag.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom