Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone megfelezi szén-dioxid-kibocsátását

Dotkom

A Vodafone megfelezi szén-dioxid-kibocsátását

A Vodafone Csoport bejelentette, hogy 2020-ra a 2006-2007-es időszakban mért 1,23 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást 50 százalékkal csökkenti.

Ezt elsősorban az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével és a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával kívánják elérni.

A hatékony energiafelhasználás megoldása a hazai Vodafone-t is foglalkoztatja: figyelembe vették a 2006-ban felépített új irodaház tervezésekor, és folyamatosan szem előtt tartják a bázisállomások működtetése során is. A vállalat folyamatosan méri energiafogyasztását, és a mért értékeket rendszeresen továbbítja a társaság angliai központjába.

A 2006/2007-es pénzügyi évben 40 bázisállomás esetében egy éven keresztül figyelték és rögzítették az energiafelhasználást, és kidolgozták azokat az eljárásokat, amelyekkel csökkenthető az energiafogyasztás. A teljes hálózati energiafogyasztás 25 százalékát az állomások hűtéséhez felhasznált energia teszi ki, így a klímák megfelelő beállításával és működtetésével jelentős megtakarítás érhető el. A Vodafone Magyarország klímaberendezésekkel szerelt bázisállomásainak 90 százalékánál az úgynevezett free cooling technológiával biztosították a megfelelő működési hőmérsékletet, valamint átállították a hálózati telephelyek belső hőmérsékletét is. A free cooling technológia lényege, hogy a hűtés az év nagy részében vagy az év bizonyos időszakaiban a külső levegővel történik. Egy teljes évre vetítve a klíma ilyen módon történő üzemeltetése közel 3,5 millió kWh energiamegtakarítást eredményez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés