Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pénzügyi gondokkal küzd az Elektro Pont?

Dotkom

Pénzügyi gondokkal küzd az Elektro Pont?

Értesüléseink szerint pénzügyi nehézségekkel küzd az elektronikai termékek kereskedelmével foglalkozó Elektro Pont üzletlánc.

Lapunknak több beszállító és bank is megerősítette az információt, ám mindenki szerint kényes a téma, ugyanis a cég tartozásai esetenként több száz millióra rúgnak. Azt is hozzátették, hogy tudomásuk szerint a hálózat bankokkal tárgyal a pénzügyi nehézség áthidalásáról. Lapunk megkereste az Elektro Pont hálózat tulajdonosának, az Elektro Computer Zrt.-nek a vezetőjét, aki korábban csak annyit mondott, hogy a hét elején több információval szolgálhat az ügyről. Takács Tibort lapzártánkig nem sikerült elérni. A piaci hírekből annyi derült ki, hogy a cég kisebbik tulajdonosa, a német Electronic Partner GmbH esetleg megmenti a céget, de ez egyelőre kétséges. Lapunk információi szerint az elmúlt hetekben komoly tárgyalások zajlottak a beszállítók között is, a cél az, hogy normalizálják a társaság helyzetét.

A piaci hírek szerint az Elektro Pontot komolyan érintette, hogy a Gazdasági Versenyhivatal többször is megbüntette és mintegy 170 millió forintot vasalt be a cégen. Ezenfelül a szerződések alapján azokat a büntetéseket is ki kellett fizetnie – az egyetemes felelősségvállalás miatt -, amelyeket a partnereire rótt ki a versenyhivatal. Ezzel együtt a hírek szerint a teljes büntetési tétel elérte a 200 millió forintot. Az elemzők szerint a pénzügyi nehézségekhez az is hozzájárult, hogy a háztartási gépek és elektronikai iparcikkek piaca 2007-ben leült és a kisebb hálózatok szinte képtelenek voltak hozni az üzleti terveket. A társaság a 2005-ös közel 150 millió forintos adózott nyereség után 2006-ban már csak 38 milliós pluszban zárt, a tulajdonosok ekkor már csak 7,6 milliós osztalékot tudtak fizetni az egy évvel korábbi 30 millió után. Szakértők szerint a piac gyengesége és egy több száz milliós bírság a nagyobb kereskedelmi láncoknál is okozhat átmeneti vagy tartós likviditási problémát.

Az Elektro Computer a kilencvenes évek elején nyitotta első szakboltját, de a valós terjeszkedést csak 1997-ben indította el. A német partnert a cégbírósági adatok szerint 2005-ben vonta be a kiskereskedelmi tevékenységbe, a hálózat jelenleg 47 hazai városban 70 üzletet működtet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés