Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan titkosítják a vírusokat?

Dotkom

Hogyan titkosítják a vírusokat?

Exepackerek blokkolása: elmélet és tapasztalatok.

A Számítógépes Vírusellenes Kutatók Szervezete (CARO: Computer Antivirus Researchers´ Organization) második szakműhelyének 2008-ban Amszterdam adott otthont május elején. A találkozón a csomagoló- és titkosító programokról – az exepackerekről –, illetve a programkódot bonyolulttá, olvashatatlanná változtató eljárásokról volt szó.

A magyar VirusBuster kft. nemzetközi szinten is elismert eredményeket ért el az exepackerek kutatásában, ezért a konferencián két előadó is képviselte a céget. Az első napon Neumann Róbert, a VirusBuster Kft. elemzője olyan kicsomagoló stratégiákat mutatott be „Eltüntetés (5x) 60 másodpercben” című előadásában, melyekkel egyszerű, bonyolultabb és egészen komplex tömörítéssel becsomagolt programokat is ki lehet bontani. A második napon Szappanos Gábor, a VirusBuster Kft. víruslaboratóriumának vezetője tartott előadást „Exepackerek blokkolása: elmélet és tapasztalatok” címmel.

Antivírus konferencia Budapesten
A CARO (Computer Antivirus Researchers´ Organization) olyan szakértők nem hivatalos tömörülése, akik az 1990-es évek elejétől kormányzati és magánszervezetektől, illetve akadémiai intézményektől függetlenül közösen kutatják a számítógépes károkozókat, mint egységes témakört. Informális jellege ellenére a szervezet számos hivatalos formában működő szakértői csoportnál nagyobb szakmai rangot vívott ki magának. Az EICAR-ral (European Institute for Computer Antivirus Research) közös, az IT-biztonság területén történelminek tartott projekt során a CARO szakértői készítették el azt a szakmai szabványnak számító EICAR tesztállományt (EICAR Standard Anti-Virus Test File), melyet az EICAR publikált.

A CARO nemzetközi súlya és a tevékenységének jellege miatt 2007 óta rendezik meg a CARO szakkonferenciát. Az első találkozót Izlandon tartották, ennek témája a vírusellenes termékek tesztelése volt.

Komoly nemzetközi siker, hogy sikerült megszerezni a következő CARO szakkonferencia rendezésének jogát, ezért a harmadik találkozó jövőre Budapesten kerül megrendezésre a magyar VirusBuster Kft. szervezésében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés