Connect with us

technokrata

Hogyan titkosítják a vírusokat?

Dotkom

Hogyan titkosítják a vírusokat?

Exepackerek blokkolása: elmélet és tapasztalatok.

A Számítógépes Vírusellenes Kutatók Szervezete (CARO: Computer Antivirus Researchers´ Organization) második szakműhelyének 2008-ban Amszterdam adott otthont május elején. A találkozón a csomagoló- és titkosító programokról – az exepackerekről –, illetve a programkódot bonyolulttá, olvashatatlanná változtató eljárásokról volt szó.

A magyar VirusBuster kft. nemzetközi szinten is elismert eredményeket ért el az exepackerek kutatásában, ezért a konferencián két előadó is képviselte a céget. Az első napon Neumann Róbert, a VirusBuster Kft. elemzője olyan kicsomagoló stratégiákat mutatott be „Eltüntetés (5x) 60 másodpercben” című előadásában, melyekkel egyszerű, bonyolultabb és egészen komplex tömörítéssel becsomagolt programokat is ki lehet bontani. A második napon Szappanos Gábor, a VirusBuster Kft. víruslaboratóriumának vezetője tartott előadást „Exepackerek blokkolása: elmélet és tapasztalatok” címmel.

Antivírus konferencia Budapesten
A CARO (Computer Antivirus Researchers´ Organization) olyan szakértők nem hivatalos tömörülése, akik az 1990-es évek elejétől kormányzati és magánszervezetektől, illetve akadémiai intézményektől függetlenül közösen kutatják a számítógépes károkozókat, mint egységes témakört. Informális jellege ellenére a szervezet számos hivatalos formában működő szakértői csoportnál nagyobb szakmai rangot vívott ki magának. Az EICAR-ral (European Institute for Computer Antivirus Research) közös, az IT-biztonság területén történelminek tartott projekt során a CARO szakértői készítették el azt a szakmai szabványnak számító EICAR tesztállományt (EICAR Standard Anti-Virus Test File), melyet az EICAR publikált.

A CARO nemzetközi súlya és a tevékenységének jellege miatt 2007 óta rendezik meg a CARO szakkonferenciát. Az első találkozót Izlandon tartották, ennek témája a vírusellenes termékek tesztelése volt.

Komoly nemzetközi siker, hogy sikerült megszerezni a következő CARO szakkonferencia rendezésének jogát, ezért a harmadik találkozó jövőre Budapesten kerül megrendezésre a magyar VirusBuster Kft. szervezésében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom