Connect with us

technokrata

Fertőzött zenék, filmek

Dotkom

Fertőzött zenék, filmek

Az elmúlt három év egyik legjelentősebb trójai-kitörése zajlott, zajlik.

A múlt héten hívta fel arra a felhasználók figyelmét a McAfee – amely cég a történteket az elmúlt három év egyik legfontosabb malware-veszélyének minősítette -, hogy fertőzött MP3 és MPEG állományok kezdtek terjedni az Interneten. Az Avert Labs bejelentése szerint több mint félmillió trójai programot fedeztek fel a múlt hét közepéig, melyek médiafile-oknak voltak álcázva. Ezek a programok olyan állománycserélő szolgáltatásokon szaporodtak el, mint a Limewire és az Edonkey.

Felnőtt tartalommal és a Girls Aloud főcímzenéjének ígéretével vette rá a gyanútlan internetezőket arra a trójai program, hogy nyissák meg a fertőzött MP3 és MPEG állományokat. Amennyiben a felhasználó rákattintott a médiaállományoknak álcázott kártevőkre, azok egy futtatható állomány letöltését kezdeményezték a fertőzötté váló PC-n. Ha pedig ez felkerült a rendszerre, mondta Craig Schmugar, a McAfee Avert Labs egyik kutatója, akkor kéretlen reklámok jelentek meg a felhasználó számítógépén. Schmugar blogbejegyzése szerint emellett néhány használhatatlan szoftver is felkerülhet így a PC-re.

„A fertőzés végén nem csak egy hamis MP3 állománnyal gyarapodott a felhasználó, hanem egy használhatatlan MP3 lejátszóval, egy adware-rel, amely állítása szerint blokkolja a felpattanó ablakokat, illetve további adware-ekkel, amelyek természetesen felpattanó és popunder ablakokat jelenítenek meg.” – olvasható a blogban. A McAfee ezért közepes kockázatúnak minősítette a fenyegetést, ez pedig a legmagasabb besorolás, amit 2005 óta kiosztott egy malware számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom