Connect with us

Fertőzött zenék, filmek

Dotkom

Fertőzött zenék, filmek

Az elmúlt három év egyik legjelentősebb trójai-kitörése zajlott, zajlik.

A múlt héten hívta fel arra a felhasználók figyelmét a McAfee – amely cég a történteket az elmúlt három év egyik legfontosabb malware-veszélyének minősítette -, hogy fertőzött MP3 és MPEG állományok kezdtek terjedni az Interneten. Az Avert Labs bejelentése szerint több mint félmillió trójai programot fedeztek fel a múlt hét közepéig, melyek médiafile-oknak voltak álcázva. Ezek a programok olyan állománycserélő szolgáltatásokon szaporodtak el, mint a Limewire és az Edonkey.

Felnőtt tartalommal és a Girls Aloud főcímzenéjének ígéretével vette rá a gyanútlan internetezőket arra a trójai program, hogy nyissák meg a fertőzött MP3 és MPEG állományokat. Amennyiben a felhasználó rákattintott a médiaállományoknak álcázott kártevőkre, azok egy futtatható állomány letöltését kezdeményezték a fertőzötté váló PC-n. Ha pedig ez felkerült a rendszerre, mondta Craig Schmugar, a McAfee Avert Labs egyik kutatója, akkor kéretlen reklámok jelentek meg a felhasználó számítógépén. Schmugar blogbejegyzése szerint emellett néhány használhatatlan szoftver is felkerülhet így a PC-re.

„A fertőzés végén nem csak egy hamis MP3 állománnyal gyarapodott a felhasználó, hanem egy használhatatlan MP3 lejátszóval, egy adware-rel, amely állítása szerint blokkolja a felpattanó ablakokat, illetve további adware-ekkel, amelyek természetesen felpattanó és popunder ablakokat jelenítenek meg.” – olvasható a blogban. A McAfee ezért közepes kockázatúnak minősítette a fenyegetést, ez pedig a legmagasabb besorolás, amit 2005 óta kiosztott egy malware számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom