Connect with us

technokrata

Jó ütemben épül a Pannon székháza

Dotkom

Jó ütemben épül a Pannon székháza

A tervezett ütemben halad a Pannon új, törökbálinti irodaépületének 2007 júliusában elkezdett építése, így 2009 első negyedévében megtörténik az átadás.

Április közepére szerkezetkész állapotba került a 35 ezer négyzetméter alapterületű épület, és megkezdődtek a gépészeti és elektromos szerelési munkák. Ezek végeztével indulhat az épület beüzemelése, azaz működésbe lép többek között a geotermikus hőszivattyúkra alapozott, környezetvédelmi szempontból igen előnyös hűtő-fűtő rendszer. A Magyarország legnagyobb megújuló energiaforrását alkalmazó hőnyerő rendszer 180 darab 100 méterre fúrt hőszonda segítségével biztosítja a hideg-meleg vizet az épület hőmérsékletének szabályozásához. Ez egyben Európa hetedik legnagyobb ilyen jellegű projektje. Ezzel a megoldással a hagyományos fűtő-hűtő rendszerekhez képest éves szinten 1200 tonnával kisebb szén-dioxid-kibocsátás érhető el. Információink szerint e beruházási elem értéke százmilliós nagyságrendű, megtérülési ideje pedig hat-hét év, ami a jelenlegi energiaárak mellett a szakemberek szerint is kedvező.

A Pannon a székház tervezésekor és építésekor is hű marad elkötelezettségéhez, ami a leginkább környezettudatos hazai társaságok egyikévé teszi: az új irodaépület szervesen illeszkedik a természetbe. Az épület a nyolchektáros völgy területének mindössze 7,55 százalékát foglalja majd el a megengedett 30 százalék helyett. A telek 69 százalékát megőrzik zöldterületként, bár az előírás mindössze 40 százalék lenne.”Az új irodaházban megvalósuló új munkakoncepcióban minden a széles körű kommunikációt, az információk megszerzését és megosztását szolgálja majd. Ennek érdekében építészetileg és a belső terek kialakítását illetően is eltér a hagyományos irodaépületektől” – mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

Magyarország egyik legnagyobb zöldmezős beruházásával a Pannon új irodatípust teremt idehaza.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom