Connect with us

Az integrált megoldások újítják meg az információkezelést

Dotkom

Az integrált megoldások újítják meg az információkezelést

Az integrált megoldásokban látja a vállalati adattárolás és információkezelés jövőjét az EMC (információsinfrastruktúra-megoldások globális vezető gyártója), amely a közeljövőben a kis- és középvállalatok, valamint a kisfelhasználói piac felé is nyitni akar.

Mindez abból az előadásból derült ki, amelyet Ken Steinhardt, a cég technológiai igazgatója tartott Budapesten az EMC legfontosabb magyar ügyfeleinek és a szaksajtó képviselőinek.

Steinhardt véleménye szerint míg a versenytársak többsége csak néhány piacon van jelen, addig az EMC az iparág egészét átfogó portfólióval bír, amely a hagyományos adattárolási piactól kezdve a vállalati tartalomkezelésen és adatbiztonságon át a virtualizálásig terjed. Az információkezelés stratégiai jelentőségét Steinhardt azzal indokolta, hogy a digitális univerzum robbanásszerűen növekszik. A közelmúltban évente átlagosan 60 százalékkal nőtt az adatmennyiség, és becslések szerint a tavalyi 161 milliárd gigabájt helyett 2010-ben már 988 milliárd gigabájt információ tárolásáról kell gondoskodni. Steinhardt szót ejtett az energiatakarékos adattárolás növekvő jelentőségéről. A Symmetrix legújabb, DMX-4-es változata mintegy 70 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt versenytársainál. Az energiatakarékosság irányába mutat az is, hogy az EMC – a világon először – flashmemóriás meghajtókat kínál a DMX-4-hez. Ezekben a meghajtókban nincsenek mozgó alkatrészek, ezért mintegy 40 százalékkal kevesebb energiával is beérik. Az egyelőre meglehetősen drága flashtechnológia alkalmazása persze elsősorban a teljesítmény terén hoz áttörést, mivel harmincszoros adatátviteli javulást és tízszer gyorsabb válaszidőt eredményez, elsősorban a nagy tranzakciós munkaterhelésekre alkalmazható, hiszen jelentősen gyorsítja az adatbázisok elérést.

Totalitaritásra törekszenekAz EMC széles tevékenységi körét akvizíciókkal valósította meg: 2002 és 2007 között 31 vállalatot vásároltak fel, ám az it-szektorra jellemző üzletszerzésekkel szemben nem kisebb versenytársaikat, hanem zömmel olyan cégeket, amelyeknek az EMC korábban partnere volt. A vállalat ötezer embert foglalkoztat a kutatás-fejlesztésben, és 2007-ben az egész világot átszövő innovációs hálózatot létesített, ez pedig az egyetemi kutatópartnereket és a legfontosabb ügyfeleket is magában foglalja. A k+f infrastruktúra legfőbb célja, hogy egyedi termékek helyett totális megoldásokat keressen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom