Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veszteséges üzletbe fogna a T-Mobile anyja?

Dotkom

Veszteséges üzletbe fogna a T-Mobile anyja?

A Deutsche Telekom a Sprint Nextel felvásárlását fontolgatja.

A német távközlési óriás részvényeinek árfolyama mélyrepülésbe kezdett hétfő délelőtt azt követően, hogy a Der Spiegel felröppentette a pletykát, miszerint tengerentúli befolyása és piacai bővítése érdekében a Deutsche Telekom még a Sprint Nextel felvásárlására is hajlandó lenne. Európa legnagyobb távközlési cégének jegyzése Frankfurtban 1,5 százalékot csökkent a hétfő reggeli nyitás óta.

A legújabb pletyka tárgya, a Sprint Nextel nem egyértelműen a legvonzóbb célpont a szektorban. Ráadásul a hitelpiacok jelenlegi helyzete, valamint a Deutsche Telekom nemrég instabillá vált megítélése a hitelminősítők előtt megnehezíti a társaság helyzetét. A Sal. Oppenheim jr. & Cie. elemzője szerint az üzlet nyélbe ütésére, ezért vajmi kevés is az esély, a szakember mindössze 20 százalék valószínűséget lát a megegyezésre.

A Standard & Poor’s még március közepén jelezte, hogy a német társaság elemzői megítélése romolhat azt követően, hogy a Deutsche Telekom bejelentette: 20 százalékos részesedésre kíván szert tenni a Hellenic Telecommunications Organization mintegy 2,5 milliárd euró értékben. A Fitch ennél tovább ment, és az akvizíció kedvezőtlen hitelháttere miatt negatívra változtatta a német óriás megítélését.

Amennyiben azonban mégis sikerül tető alá hozni egy megállapodást, úgy a Deutsche Telekom lehetne az Egyesült Államok legnagyobb vezetéknélküli telefonszolgáltatója – állítja a Wall Street Journal, amely helyzetelemzésében arra apellál, hogy az euró dollárral szembeni további erősödése és a tengerentúli tőzsdék lejtmenete napról-napra vonzóbbá teszik a megállapodást a 22 milliárd dolláros piaci értékű társasággal, amely tavaly 29,6 milliárd dolláros veszteséget mutatott fel az év végén.

A Sprint és a Nextel egyesüléséből 2005-ben létrejött szolgáltató amellett, hogy elérhetővé tenné egyre szűkülő piacát a Deutsche Telekom előtt maga is jól járna az üzleten, hiszen a T-Mobile és a Sprint hálózatainak egyesítése révén újra lendületbe jöhetne – állítják a szakemberek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés