Connect with us

technokrata

Sokan keveset tudnak a számítógépről

Dotkom

Sokan keveset tudnak a számítógépről

A fővárosban debütált, ezt követően pedig minden megyébe eljut, s az idén összesen több tízezer embernek kínál ingyenes internetoktatást a T-Online-szervezésű Telekom Internetakadémia.

Az internetszolgáltató 2008 márciusában útjára indított programjának keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a világháló előnyeivel és a net világának alapfogalmaival.

Információs társadalmunkban a kapcsolattartásban, a munkában, a szórakozásban, összességében tehát a hétköznapokban kulcsszerepe van az internetnek. A magyar lakosság körében készült kutatások igazolják, hogy az EU-hoz viszonyítottan alacsony internetpenetráció részben a számítástechnikai eszközök hiányára, de sokkal inkább az igény, illetve az internettel kapcsolatos információk hiányára vezethető vissza. A magyarok nagy része még mindig túlságosan bonyolult dolognak tartja a számítógép használatát és az internetezést.

Ezen kíván változtatni a T-Online kezdeményezése, a Telekom Internetakadémia, amely – előre meghirdetett időpontokban – ingyenes oktatás keretében ismerteti meg az érdeklődőket a számítógéppel és az internet világával.”Sokan attól tartanak, hogy az internet az emberi kapcsolatok rovására mehet, miközben sokkal inkább összeköti az embereket, az idő és a távolság sem lehet akadálya a barátságok kialakításának, fenntartásának, a közösségek létrejöttének. Fontosnak tartjuk, hogy a még élő tévhiteket megcáfoljuk, és a lehető legtöbb embert megismertessük a net előnyeivel. Azzal, milyen könnyen lehet hozzájutni a szükséges információkhoz, mennyire egyszerű lehet egyes ügyek elintézése, a csevegés vagy levelezés ismerősökkel, barátokkal. Mindazokkal a megoldásokkal, amelyek éppen az emberi kapcsolatok erősítését, a fizikai távolság leküzdését szolgálják. A Telekom Internetakadémia elsődleges célja a digitális írástudatlanság csökkentése. Azokat szeretnénk megszólítani, akiknek az életéből eddig teljesen kimaradt az internet, akik nem érzik fontosnak az internethasználatot, nem tudják azt, miért lehetne ez fontos számukra” – mondta Megyeri Tibor, a T-Online marketingvezetője. n„Sokan attól tartanak, hogy az internet az emberi kapcsolatok rovására mehet, miközben sokkal inkább összeköti az embereket.”A Telekom Internetakadémia 2008-as eseménysorozata márciusban, Budapesten indult, és áprilisban vidéken folytatódik. Az egyes előadások során az érdeklődők másfél-két órában, számos gyakorlati példán keresztül ismerkedhetnek meg a számítógéppel és az internettel, az előadások után lehetőség nyílik arra is, hogy a jelenlévők a T-Online munkatársainak segítségével a helyszínen a gyakorlatban is kipróbálják azokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom