Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokan keveset tudnak a számítógépről

Dotkom

Sokan keveset tudnak a számítógépről

A fővárosban debütált, ezt követően pedig minden megyébe eljut, s az idén összesen több tízezer embernek kínál ingyenes internetoktatást a T-Online-szervezésű Telekom Internetakadémia.

Az internetszolgáltató 2008 márciusában útjára indított programjának keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a világháló előnyeivel és a net világának alapfogalmaival.

Információs társadalmunkban a kapcsolattartásban, a munkában, a szórakozásban, összességében tehát a hétköznapokban kulcsszerepe van az internetnek. A magyar lakosság körében készült kutatások igazolják, hogy az EU-hoz viszonyítottan alacsony internetpenetráció részben a számítástechnikai eszközök hiányára, de sokkal inkább az igény, illetve az internettel kapcsolatos információk hiányára vezethető vissza. A magyarok nagy része még mindig túlságosan bonyolult dolognak tartja a számítógép használatát és az internetezést.

Ezen kíván változtatni a T-Online kezdeményezése, a Telekom Internetakadémia, amely – előre meghirdetett időpontokban – ingyenes oktatás keretében ismerteti meg az érdeklődőket a számítógéppel és az internet világával.”Sokan attól tartanak, hogy az internet az emberi kapcsolatok rovására mehet, miközben sokkal inkább összeköti az embereket, az idő és a távolság sem lehet akadálya a barátságok kialakításának, fenntartásának, a közösségek létrejöttének. Fontosnak tartjuk, hogy a még élő tévhiteket megcáfoljuk, és a lehető legtöbb embert megismertessük a net előnyeivel. Azzal, milyen könnyen lehet hozzájutni a szükséges információkhoz, mennyire egyszerű lehet egyes ügyek elintézése, a csevegés vagy levelezés ismerősökkel, barátokkal. Mindazokkal a megoldásokkal, amelyek éppen az emberi kapcsolatok erősítését, a fizikai távolság leküzdését szolgálják. A Telekom Internetakadémia elsődleges célja a digitális írástudatlanság csökkentése. Azokat szeretnénk megszólítani, akiknek az életéből eddig teljesen kimaradt az internet, akik nem érzik fontosnak az internethasználatot, nem tudják azt, miért lehetne ez fontos számukra” – mondta Megyeri Tibor, a T-Online marketingvezetője. n„Sokan attól tartanak, hogy az internet az emberi kapcsolatok rovására mehet, miközben sokkal inkább összeköti az embereket.”A Telekom Internetakadémia 2008-as eseménysorozata márciusban, Budapesten indult, és áprilisban vidéken folytatódik. Az egyes előadások során az érdeklődők másfél-két órában, számos gyakorlati példán keresztül ismerkedhetnek meg a számítógéppel és az internettel, az előadások után lehetőség nyílik arra is, hogy a jelenlévők a T-Online munkatársainak segítségével a helyszínen a gyakorlatban is kipróbálják azokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés