Connect with us

Csak a politikusok nem járnak jól

Dotkom

Csak a politikusok nem járnak jól

Hálát adnak a politikusoknak az internetes hírportálok tulajdonosai: a koalíciós válság alaposan megdobta webhelyeik látogatottságát.

Az olvasók érdeklődése – s ezzel a portálüzemeltetők és hirdetőik számára oly fontos kattintások száma – március 31-én, hétfőn ugrott meg, amikor a kisebbik koalíciós párt, az SZDSZ bejelentette, hogy kilép a kormányból, mert szerinte koalíciós partnere, az MSZP és személyesen a kormányfő feladta a reformpolitikát. Az internetezők információéhsége a következő napon sem csillapodott, érdekes módon nemcsak a közéleti portálok, hanem a gazdasági site-ok, sőt más webhelyek látogatottsága is magas szinten maradt. A legnagyobb növekedést talán a Hír Tv weboldala könyvelhette el, de az Index.hu, a FigyelőNet és a napi.hu sem panaszkodhat, s ami igazán érdekes: a nyilvánvalóan nem politikai tartalmáért látogatott Nők Lapja Café is 50 százalékot meghaladó gyarapodást mutatott fel.

Az újságírók és a szerkesztők ezekben a napokban sokkal könnyebben tudták hozni azt a kattintásszámot, amelyet főnökeik elvárnak tőlük, a portálok hirdetői pedig sokkal gyorsabban elkönyvelhették azt a látogatottságot, amelyért fizettek. Az olvasók – miközben az egymás után érkező friss hírekből megpróbálták kihámozni az MSZP és az SZDSZ vitájának részleteit, illetve kisakkozni, mi lehet a koalíciós válság végkifejlete – óhatatlanul is rápillantottak a hirdetésekre, s talán kedvet kaptak egy nyelvtanfolyam elvégzésére vagy egzotikus utazásra.

Végül is mindenki jól járt: az újságírók több olvasót értek el, a portáltulajdonosok több bevételt szereztek, a hirdetők több potenciális érdeklődőhöz juttathatták el üzeneteiket. Csak szegény politikusok, akiknek mindez köszönhető, ők nem jártak jól, mert az újabb, nehezen követhető vita rövid távon biztosan nem használ népszerűségüknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom