Connect with us

Hirdetés

technokrata

A társadalom fele nettelen

Dotkom

A társadalom fele nettelen

Mutasd mit böngészel, és megmondom ki vagy.

A magyar társadalomnak csak negyede aktív internetező, a többség pedig reménytelenül leszakadt. Azok viszont, akik neteznek, egyre jobban megismerhetők és elérhetők, például a keresőkön át – derült ki a BrandFestival Digital (BFD) első előadásaiból.

Molnár Szilárd, a BME-ITTK Digitális megosztottság kutatóműhelyének vezetője szerint Magyarországon több fontos mutatóban az utóbbi években sem csökkent a netes megosztottság: a 20-25 százaléknyi aktív netező és az 55-60 százaléknyi reménytelenül nettelen polgár mellett csak egy maroknyi meggyőzhető érdeklődő akad. A digitális eszközök eközben a felnövő generáció fontos szocializációs eszközeivé váltak: a net és a kütyük azt jelentik mint egykor az új alföldi papucs és a szűk farmer – deklarálta Molnár Szilárd.

Mekkora az internetes médiumok keresztolvasottsága? Ezt is mérte a Szonda-Ipsos és a Gemius közös kutatása – mondta Kovács Márton, a felmérés vezetője. Az eredmények szerint az Index-portfólió nagyjából ugyanazt a közönséget vonzza, míg az Origo és a Sanoma oldalai jobban szórnak és nagyobb célcsoportot fednek le – számolt be a konferencián elhangzottakról a Kreatív Online.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés