Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzleti érdekeit féltette az AAM

Dotkom

Üzleti érdekeit féltette az AAM

Bár mindent helyénvalónak talált az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt.

a 4-es metró kapcsán a BKV-val kötött szerződésben, üzleti érdekei védelme érdekében mondta fel a megállapodást április 22-én, harmincnapos határidővel a tanácsadó cég – mondta el érdeklődésünkre Szűcs Zoltán, a AAM vezérigazgatója. Az utóbbi időszak sajtóhírei – melyekben esetenként bűnüggyel, hűtlen kezeléssel vádolták a céget – miatt kényszerült erre a lépésre az AAM, és – bár eddig egyetlen ügyfelük sem lépett vissza a megkötött megállapodástól – olyanra már volt példa, hogy egy megállapodás előtt álló leendő ügyfelük “időt kért” a szerződés megkötése előtt.

Lépésével a társaság csaknem teljesen elesett a szerződésben foglalt, ötéves időszakra szóló (tavaly év végétől datált) tanácsadói pályázat keretében juttatandó 2,5 milliárd forintos tanácsadói díjtól, hiszen ebből mindössze 92 millió forintra számíthat, erről állított ki számlát. A megállapodás szerint további követelésük viszont nem lesz – tette hozzá Szűcs, a cég a következő 30 napban “elvarrja” a szálakat. A társaság már korábban is kapcsolatban volt a BKV-val, tavaly – részben a 4-es metró beruházásához nyújtott tanácsadás kapcsán – 134 millió forinthoz jutott. Az AAM átlagos óradíja 19 800 forint volt, ez a tanácsadói díjazás alsó harmadába tartozik, mivel Magyarországon 3-4 ezer forinttól 350 ezer forintig is terjedhet a tanácsadói órabér. E díjért egyebek között úgynevezett előrehaladási jelentést is kellett készíttetniük – mondta a vezérigazgató. Szűcs szerint általában a beruházási költség 5-8 százalékát fordítják projektmenedzsmentre, ebben az esetben tehát az 500 milliárd forint értékű metrófejlesztésnél ez az összeg elvileg elérhetné a 25-40 milliárd forintot – ettől pedig távol áll az AAM vállalási ára.

Az AAM informatikai, uniós pályázati és vezetési tanácsadást nyújt különböző magyarországi és külföldi cégeknek; a társaság bevétele 2007-ben megközelítette a 4 milliárd forintot, amiből csaknem 1,2 milliárd származott külföldi piacokról. A 200 fős cég már több mint 1500 sikeres projekten van túl.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés