Connect with us

technokrata

High-tech szemüveg – hagymadaraboláshoz

Dotkom

High-tech szemüveg – hagymadaraboláshoz

Nincs több könny…

Egy különleges szemüvegnek köszönhetően a hagymaaprítás nem okoz többé gondot, és végleg megszabadulhatunk az átláthatatlan könnyektől. Gondolhatnánk, az a legegyszerűbb, ha felveszünk egy búvárszemüveget, és egy orrcsipesszel kombináljuk, vagy elővesszük a nagypapa világháborús gázálarcát, azonban ezeknek van egy igen nagy hátrányuk: nem látjuk, mit is vágunk, a hagymát, vagy éppen az ujjunkat.

Egy speciális habzárnak köszönhetően most a hagyma csípős ízét és illatát adó kéntartalmú vegyület, az allilszulfid nem irritálja többé a szem kötőhártyáját, a lencsék párásodásgátló felülete pedig megakadályozza a homályos látást.

Mint ismeretes, a hagyma illóolajat, B-vitamint, C-vitaminból 30 mg/100 g-ot, emellett pektint és guvertint is tartalmaz. Az előbb említett allilszulfidnak baktériumölő hatása is van, ezért meghűléses időben a fertőzések megelőzésére használják. A szem, illetve az orr nyálkahártyájának nedvességével érintkezve kénsavvá alakul – ezt próbálja meg a szem fokozott könnytermeléssel eltávolítani.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák