Connect with us

Hirdetés

technokrata

Árral szemben is gyorsan úszik a kék cápa

Dotkom

Árral szemben is gyorsan úszik a kék cápa

A Microsoft keresztülgázolt a romló üzleti környezeten.

A szerverszoftverek és az Xbox 360 videojáték-konzol iránti erős keresletnek köszönhetően a vártnál jobb eredményekről számolt be üzleti évének márciusban végződött harmadik negyedéve után a Microsoft Corp. A nettó nyereség 11 százalékkal, 4,4 milliárd dollárra, részvényenként 47 centre csökkent, ám a szakértők 44 centet prognosztizáltak. Az árbevétel jelentéktelen mértékben növekedve 14,5 milliárd dollár lett, ami lényegében megegyezik a várakozásokkal.

Kissé javítja a képet, hogy egy évvel ezelőtt viszonylag erős három hónapok abszolvált a cég, ugyanis a korábbi halasztások után 2007 elején indult el a Vista operációs rendszer forgalmazása, ami lendületet adott az értékesítésnek.

A társaság nem igazán világos előrejelzést adott a negyedik üzleti negyedévben várható teljesítményéről: tág határok, 15,5 és 15,8 milliárd dollár közötti árbevételt vár 45-48 centes részvényenkénti eredmény mellett. Az teljes júniusban végződő üzleti évre viszont a Wall Street-i várakozásoknál egyértelműen jobb számokat – 66,9-68 milliárdos árbevételt és 2,13-2,19 dolláros részvényenként eredmény – vár.

Szakértők szerint a társaság teljesítménye nagyszerű, ha szembesítjük az egyre nehezebb üzleti környezettel. Ehhez képest a tőzsdezárás után több mint 4 százalékkal esett a Microsoft-részvény árfolyama, igaz az elmúlt hónapban 12 százalékos pluszt gyűjtött össze, mert a befektetők sejtették, hogy jól muzsikál a cég.

A vállalat ezúttal semmit sem közölt a Yahoo-val kapcsolatos terveiről. Implicite viszont sokat elárul a dologról az a tény, hogy az internetes hirdetési üzletág 228 millió dollár veszteséget szenvedett el az elmúlt negyedévben. Ez mutatja, miért van szüksége a Yahoo-ra a redmondi kék cápának. Egyes szakértők szerint a világ legnagyobb portáljának megszerzése nélkül a következő három évben is veszteséges marad ez az ágazat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés