Connect with us

technokrata

Jön a kínai LCD-tévé-henger?

Dotkom

Jön a kínai LCD-tévé-henger?

LCD-re állnak át a hagyományos tévéket gyártó kínai cégek.

A tajvani CMO, a világ egyik jelentős LCD-panel-gyártója átállítja a hagyományos készülékeket gyártó dél-kínai tévéipart az új technológiára – közölte a cég. Néhány évvel ezelőtt a dél-kínai vállalatok látták 50 centiméteres képátlójú katódsugárcsöves tévékkel a világpiac felét, ami azt jelentette, hogy évente 30-40 millió készüléket állítottak elő.

Az elmúlt időszakban azonban megkezdték a felkészülést az LCD-technológiára való átállásra, és a CMO felismerte a rendelkezésükre álló óriási kapacitásban rejlő lehetőséget. Kidolgozott egy szabványos LCD-tévé-megoldást – kezdve a chipdizájntól egészen az áramellátásig -, amit gyorsan bevezethetnek ezek a cégek. Az utóbbi hónapokban közülük több is élt a tajvaniak által felkínált lehetőséggel, és nyereségessé tette tevékenységét.

A szabványosítással elérhető költségcsökkentés versenyképessé teszi ezeket a no name gyártókat a piac legnagyobb márkáival, ezért a tavalyi 1,2 millió után idén már 3,6 millió készülék előállításával számolnak. A tévék, amelyek eljutnak Európába is, 65 százalékos részesedést hoztak a 66 centiméter képátlójú készülékek világpiacán a CMO-nak.

A tajvani vállalat további terve, hogy hasonló szabványosítással felpörgeti az 54 centiméteres képátlójú LCD-tévék gyártását is. Ennek eredményeként hamarosan 60 százalékos részesedést akar elérni e kategória világpiacán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle