Connect with us

technokrata

Elképesztő termékeket ígér az Apple

Dotkom

Elképesztő termékeket ígér az Apple

Sikerein felbuzdulva újabb ketyerékkel rukkolna elő a társaság.

A számítógépeket és fogyasztói elektronikai termékeket fejlesztő Apple 36 százalékkal, valamivel 1 milliárd dollár fölé növekvő nettó nyereségről, és 43 százalékkal, 7,5 milliárd dollárra emelkedő árbevételről számolt be üzleti évének márciusban zárult második negyede után. Ezúttal nem az iPod zenelejátszó vagy az iPhone érintőképernyős okos telefon húzta a cég szekerét, hanem a Macintosh számítógép, amelynek forgalma 51 százalékkal ugrott meg.

Steve Jobs vezérigazgató elragadtatottan nyilatkozott az eredményekről. 17 milliárd dollár bevételt értünk el az első üzleti félévben – mondta -, ami lendületet ad ahhoz, hogy a következő negyedévekben előálljunk néhány elképesztő új termékkel.

A társaság részvényárfolyama mégis csökkent a tőzsdezárás utáni kereskedésben, mivel a várakozásoknál gyengébb előrejelzést adott harmadik üzleti negyedévére. A befektetők nem vették figyelembe, hogy a cég hagyományosan konzervatív jóslatokat ad: az év első három hónapjában is többet produkált, mint amennyit ígért.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle