Connect with us

technokrata

Tarolhatnak a szobaantennák

Dotkom

Tarolhatnak a szobaantennák

A digitális televíziózás idei indulásának köszönhetően a szobaantennával rendelkezők az eddiginél sokkal jobb minőséghez és több ingyenes csatornához juthatnak hozzá Magyarországon.

A korábban avíttnak hitt technológia iránti kereslet töretlen: tavaly is több tízezer darabot értékesítettek belőle, a háztartások egynegyede ezt használja Magyarországon.

A négymillió magyarországi háztartás 26 százaléka használ szobaantennát. Ez az arány a jövőben sem csökken jelentősen, ugyanis a kisebb településeken élőket, illetve az alacsonyabb jövedelműeket a televíziós szolgáltatók nehezen érik el – derül ki a BellResearch 2007-es magyar infokommunikációs jelentéséből.

A digitális jelet (dvb-t) is venni képes szobaantennák set-top-boxszal kiegészítve a televíziós átállás után is használhatóak lesznek. 2008 második felétől pedig már akár nyolc-kilenc csatornát lehet fogni velük ingyenesen, az eddiginél jobb, digitális kép- és hangminőségben.

Az egyik legnagyobb antennaforgalmazó, a Hama hazai leányvállalatának vezetője szerint az adódó lehetőségnek köszönhetően a felhasználók várhatóan nem váltanak technológiát. Prohászka Ottó hozzátette: a kizárólag dvb-t típust értékesítő Hama tavaly 20 ezer darab antennát adott el.

A szobaantenna a szükséges set-top-boxszal együtt is kapható lesz húszezer forint alatt. Ez az ár egyrészt már rövid távon versenyképes a kábeltévék minimumcsomagjaival, másrészt egyszeri kiadásként hamar megtérül – véli a szakértő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák