Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olimpia: a hackerek is bizonyíthatnak

Dotkom

Olimpia: a hackerek is bizonyíthatnak

Adatbiztonsági központot hoztak létre Pekingben a hackertámadások kivédésére – írta az sg.hu.

A szervezők aggodalma nem alaptalan: a sydneyi olimpia alatt legalább 11,3 milliárdszor próbálták feltörni az ötkarikás játékok honlapját, a legutóbbi téli olimpia idején pedig naponta mintegy hárommillió támadást regisztráltak. A számítógépes vírusok, hálózati-, és hackertámadások, valamint a rendszerleállások ellen alakult központ 21 adatbiztonsági szolgáltató és több mint harminc szakértő összefogásának köszönhető. Vang Csiang, a központ vezetője elmondta: olyan internet-biztonsági riasztórendszert hoztak létre, amely minden támadást regisztrál, megvizsgál, és megadja a szükséges válaszlépéseket.

A szervezők részéről az óvatosságra nem csak a kialakult politikai helyzet miatt van szükség, az ötkarikás játékok hivatalos honlapjai általában is nagy veszélynek vannak kitéve. Mint azt az SG.hu írja, 2000-ben a sydneyi olimpia 16 napja alatt számítások szerint legalább 11,3 milliárdszor próbálták feltörni az olimpia hivatalos honlapját, a torinói téli olimpia idején pedig naponta mintegy hárommillió támadást regisztráltak.

Az internet-biztonság kérdése az athéni ötkarikás játékok előtt is fókuszba került: a szervezők mintegy 64 milliárd forintnyi összeget költöttek a rendszerek frissítésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés