Connect with us

technokrata

Hackerek a leendő elnök szolgálatában?

Dotkom

Hackerek a leendő elnök szolgálatában?

Még csak nagy tudás sem kellett a támadáshoz…

Az Egyesült Államok az év eleje óta elnökválasztási lázban ég: az óceánon túli ország – számunkra talán kicsit bonyolultnak tűnő – procedúrája szerint sorra mérkőznek meg a demokrata és a republikánus párthoz tartozó jelöltek az egyes államokban. Az előbbi színekben két fő esélyes közül kell majd valamelyik közül dönteni, aki aztán ősszel megmérettetheti magát a másik politikai szervezet hasonló módon delegált jelöltjével. Ezek egyike a színes bőrű Barack Obama, míg a másik demokrata politikus a Bill Clinton feleségeként korábban first lady-ként már négy évig a Fehér Házban lakó Hillary Clinton.

Nem mennénk bele, hogy milyen csatározások zajlanak a jelöltek között, egy érdekes eset azonban figyelmet érdemel. Az IT-biztonsági blogot (is) üzemeltető Netcraft hétvégi beszámolója szerint a múlt héten valaki (vagy valakik) kihasználták az Obama-t népszerűsítő website egyik biztonsági rését, így az oda látogatókat át tudták irányítani egy másik webhelyre. Az akciót kitervelő(k) minden bizonnyal politikai indíttatásból tették, amit tettek, ugyanis az átirányított internetezők Hillary Clinton website-jára jutottak.

A történtekért egy Mox becenevű, liverpooli internetezőt tartanak felelősnek. A támadó a következő üzenettel reagáltak a médiaérdeklődésre: „Nem tettem mást, csak kihasználtam a gyengén megírt HTML kód hibáit.” A sebezhetőség úgynevezett cross-site scripting sérülékenység volt, ami viszonylag gyakori biztonsági rés a weboldalakon.

Időközben kijavították az ominózus hibát, de Mox szerint további, hasonló sebezhetőségek maradtak a site-on, vagyis nem kizárt, hogy később ismét áldozatul esik egy hackertámadásnak Obama weboldala.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle