Connect with us

technokrata

E-Kaput fejlesztett az IND

Dotkom

E-Kaput fejlesztett az IND

Az IND Group e-Kapu nevű új fejlesztésével a bankok és hitelintézetek mostantól tömegesen kezelhetik hiteles elektronikus irataikat – jelentette be a társaság.

Az év eleji törvényi változások miatt (lásd keretes írásunkat) a pénzintézeteknek töméntelen, napi ezres nagyságrendű elektronikus dokumentum hitelességéről kell megbizonyosodniuk.

Az e-Kapu használatával a bankok képesek lesznek hiteles és nagyszámú elektronikus dokumentum fogadására, előállítására, hiteles kézbesítésére és automatikus feldolgozására. A szoftver fogadómodulja portál, e-mail és bankfióki csatornákon keresztül fogadja a bank partnereitől a hiteles dokumentumokat, majd központi hitelesség-ellenőrzés után továbbítja azt az ügytípusnak megfelelő banki ügyintézőhöz, megkímélve őt az elektronikus aláírás ellenőrzésének technikai nehézségeitől.

A rendszeren keresztül a bank manuálisan vagy automatikusan előállított hiteles elektronikus iratokat is küldhet ügyfeleinek és a hatóságoknak. Az e-Kapu bevezetésével nincs szükség semmilyen más szoftverre, fejlesztésre, változtatásra a back-office környezetben.- Legújabb fejlesztésünk lényege, hogy az eddig papíralapon vagy fiókban bonyolított tranzakciók is könnyen elektronikus csatornákra terelhetőek legyenek. Az e-cégeljárást is támogató megoldásunkkal a pénzintézetek egyszerűen és gyorsan beilleszthetik munkafolyamataikba a beérkező és kibocsátott elektronikusan aláírt dokumentumokat – jelentette ki Nyíri József, az Interactive Net Design Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. technológiai igazgatója.

A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló, 2006. évi V. törvény rendelkezéseinek értelmében 2008. július 1-jétől a cégbejegyzési, változásbejegyzési kérelem benyújtása, illetve céginformáció lekérése kizárólag elektronikusan történhet valamennyi cégforma esetében. A cégbírósági végzések mellett a közjegyzői okiratoktól az adóhivatali igazolásokon és a végrehajtói megkereséseken át a földhivatali tulajdoni lapokig számos más elektronikusan aláírt dokumentum is keletkezik és érkezik a magyar bankokhoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle