Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milliárdokért vett magyar céget a Yahoo!

Dotkom

Milliárdokért vett magyar céget a Yahoo!

A Yahoo! Inc.

a múlt héten jelentette be, hogy megállapodott az IndexTools fejlesztője, a Tensa Kft. jelentős részének felvásárlásáról. A Tensa a webanalitikai szoftverek piacának egyik vezető vállalata, amelyért információk szerint több milliárd forintot fizet az amerikai társaság. A felvásárlás kiterjed a Tensa webanalitikai üzletágára és technológiájára, illetve a társaság leányvállalatára, a Tensa R&D Kft.-re is. Az ügyletet követően az IndexTools-megoldások tovább bővítik a Yahoo! szolgáltatásait, amelyek az ügyfelek online-marketing-tevékenységét támogatják. “Úgy gondoljuk, hogy az IndexTools technológiai platformja abban fogja segíteni ügyfeleinket, hogy minél hamarabb felfedezhessék online-marketing-tevékenységeik esetleges hiányosságait és ennek ismeretében reagálhassanak” – mondta Bassel Ojjeh vezető alelnök, a Yahoo! Strategic Data Solutions csoportjának vezetője. Mint elmondta, izgatottan várják és örömmel fogadják a Tensa csapatának csatlakozását a Yahoo! szakembereinek köréhez.

A felvásárlást követően elsőként az a több mint 150 ezer kis- és közepes vállalkozás élvezheti ezeknek a megoldásoknak az előnyeit, amely a Yahoo!-n keresztül folytatja marketingtevékenységét. Ezen ügyfelek olyan képességekhez jutnak hozzá, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a külső szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérjék és optimalizálják az alkalmazásaik teljesítményéhez kapcsolódó forgalmat. “A Tensa jelentős ügyfélbázist épített ki világszerte a komplex marketingkampányok folyamatos nyomon követéséhez és elemzéséhez nyújtott megbízható, testre szabott, átfogó szolgáltatásaival” – jelentette ki Szőke Márton, a társaság ügyvezető igazgatója. Hozzátette, rendkívül feldobottak a lehetőségtől, hogy a világ egyik vezető márkájának részeként segíthetik az online marketing további fejlődését. A hárommillió forint törzstőkéjű magyar társaság az ügylet lezárultával megszűnik – írta a napi.hu. A fejlesztőközpont Pesten marad és bővítené is a világcég. A Budapesten dolgozó 40-50 és a tíz külföldön tevékenykedő munkatárs mellé már az első körben 15-20 mérnököt vennének fel, de a létszám később több százra is nőhet a magyar központban – olvasható a napi.hu cikkében. A felvásárlás várhatóan 2008 első felében lezárul.

Az IndexTools testre szabott analitikai szolgáltatást nyújt ügyfelei online-marketing-tevékenységéhez valamennyi ügyféléletciklusban. Az IndexTools webanalitikai és a kattintásalapú kampányok (Pay Per Click) optimalizálását támogató (Bid management) megoldásaival a vállalkozások pontos és percre kész információhoz juthatnak online kampányuk hatékonyságáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés