Connect with us

technokrata

Magyarországra kacsintott a Yahoo

Dotkom

Magyarországra kacsintott a Yahoo

A Yahoo! amerikai internetes kereső és tartalomszolgáltató vállalat több milliárd forintot fizet egy 50 millió forintból létrehozott magyar informatikai fejlesztésért és a mögötte álló csapatért – erősítette meg a Népszabadságnak a szerda este nyilvánosságra hozott hírt a Szőke Márton, az IndexTools webanalitikai szolgáltatást kifejlesztő Tensa Kft. ügyvezető résztulajdonosa, a pontos vételárat azonban nem közölte.

A 3 millió forintos törzstőkéjű Tensa Szőke, egy kollégája és egy őket képviselő ciprusi cég kezében van, a világcég tőlük veszi meg a fejlesztést, amely abban segíti az interneten hirdetőket, hogy reklámjaik célzottan minél több hirdetőhöz jussanak el. Az ügylet lezárultával a Tensa Kft. megszűnik, az eladók és kollégáik pedig a Yahoo-csapat részeként dolgoznak tovább.

A vételár utáni társasági adót Magyarországon fizetik be, a fejlesztőközpontot pedig Pesten hagyná és bővítené a világcég. Az eddigi 40-50 Budapesten és 10 külföldön dolgozó munkatárs mellé már az első körben 15-20 mérnököt vennének fel, de a létszám később több százra is nőhet a magyar központban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek