Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bolondbiztos számítógép-védelem – Symantec Norton 360 2.0

Dotkom

Bolondbiztos számítógép-védelem – Symantec Norton 360 2.0

Továbbfejlesztette a laikusok által is könnyen használható, komplett védelmet nyújtó programcsomagját a Symantec.

Öreg motoros már az IT-biztonság területén a Symantec, mégis, a hétköznapi felhasználó számára, akit a téma nagyjából semennyire nem érdekel, csak nemrég (pontosabban tavaly tavasszal) kezdett el átfogó megoldást kínálni. A Norton 360 be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért a sárga-fekete vállalat a napokban útjára bocsátotta a szoftver második generációját. Az átdolgozott kiadás megőrzött mindent, ami hasznosnak bizonyult az elődben, és kiegészítette néhány új lehetőséggel, amelyre az online fenyegetések változása miatt volt szükség.

Mit is tartalmaz a Norton 360? Négy fő feladatnak igyekszik megfelelni. Nem, itt nem az olyan hagyományos értelemben vett csoportosításra kell gondolni, mint tűzfal, vírusirtó, antispyware (habár ezekkel mind ellátták); közelítsük meg laikus szemszögből a PC-k védelmét. Mire van tehát szükség? A számítógép biztonságának garantálására, a felhasználó személyes adatainak biztosítására, a fontos file-ok elmentésének és visszaállításának lehetőségére – és persze nem jön rosszul az sem, ha mindezt gyorsan tudjuk megtenni, köszönhetően az optimalizált file-rendszernek, Registry-nek, karbantartott cache-eknek, rendszeresen törölt ideiglenes állományoknak stb. (rendszeroptimalizálás).

Nos, e négy felosztás szerint tárulkozik a Norton 360 2.0 felülete a felhasználó szeme elé; gyakorlatilag egyetlen pillantással meg lehet arról győződni, hogy – legalábbis a Symantec szerint – minden rendben van-e a gépünkkel. Anélkül, hogy ehhez tudnunk kellene a botnetekről, ismernünk kellene olyan szavakat, mint phishing, vagy Registry-buherátornak kellene lennünk. Akit azonban mégis érdekelnek a részletek: a program képes hitelesíteni a megbízható webhelyeket és kizárni a hamisakat; kétkattintásos bejelentkezési képességével gyors (és a hagyományos keyloggerek számára elcsíphetetlen) hozzáférést adhat zárt, azonosítóval és jelszóval védett szolgáltatásainkhoz. Természetesen van benne tűzfal, antivírus modul, védelem a kémprogramok ellen, rootkit észlelés, hálózatfigyelés – és a sor még folytatható lenne. Amit érdemes kiemelni, az a 2 GB-os tárhely, ahova legfontosabb adataink mentését végezhetjük, még akkor is, ha winchestereink csordultig teltek és nincs üres CD-nk vagy DVD-nk.

A szoftver természetesen Windows XP-n is fut, de nem okoz problémát számára a Windows Vista sem. Sőt, ez utóbbihoz már saját minialkalmazás (gadget) is készült, amint azt a mai sajtóbemutató alkalmával lehetőségünk nyílt megfigyelni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés