Connect with us

technokrata

Bolondbiztos számítógép-védelem – Symantec Norton 360 2.0

Dotkom

Bolondbiztos számítógép-védelem – Symantec Norton 360 2.0

Továbbfejlesztette a laikusok által is könnyen használható, komplett védelmet nyújtó programcsomagját a Symantec.

Öreg motoros már az IT-biztonság területén a Symantec, mégis, a hétköznapi felhasználó számára, akit a téma nagyjából semennyire nem érdekel, csak nemrég (pontosabban tavaly tavasszal) kezdett el átfogó megoldást kínálni. A Norton 360 be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért a sárga-fekete vállalat a napokban útjára bocsátotta a szoftver második generációját. Az átdolgozott kiadás megőrzött mindent, ami hasznosnak bizonyult az elődben, és kiegészítette néhány új lehetőséggel, amelyre az online fenyegetések változása miatt volt szükség.

Mit is tartalmaz a Norton 360? Négy fő feladatnak igyekszik megfelelni. Nem, itt nem az olyan hagyományos értelemben vett csoportosításra kell gondolni, mint tűzfal, vírusirtó, antispyware (habár ezekkel mind ellátták); közelítsük meg laikus szemszögből a PC-k védelmét. Mire van tehát szükség? A számítógép biztonságának garantálására, a felhasználó személyes adatainak biztosítására, a fontos file-ok elmentésének és visszaállításának lehetőségére – és persze nem jön rosszul az sem, ha mindezt gyorsan tudjuk megtenni, köszönhetően az optimalizált file-rendszernek, Registry-nek, karbantartott cache-eknek, rendszeresen törölt ideiglenes állományoknak stb. (rendszeroptimalizálás).

Nos, e négy felosztás szerint tárulkozik a Norton 360 2.0 felülete a felhasználó szeme elé; gyakorlatilag egyetlen pillantással meg lehet arról győződni, hogy – legalábbis a Symantec szerint – minden rendben van-e a gépünkkel. Anélkül, hogy ehhez tudnunk kellene a botnetekről, ismernünk kellene olyan szavakat, mint phishing, vagy Registry-buherátornak kellene lennünk. Akit azonban mégis érdekelnek a részletek: a program képes hitelesíteni a megbízható webhelyeket és kizárni a hamisakat; kétkattintásos bejelentkezési képességével gyors (és a hagyományos keyloggerek számára elcsíphetetlen) hozzáférést adhat zárt, azonosítóval és jelszóval védett szolgáltatásainkhoz. Természetesen van benne tűzfal, antivírus modul, védelem a kémprogramok ellen, rootkit észlelés, hálózatfigyelés – és a sor még folytatható lenne. Amit érdemes kiemelni, az a 2 GB-os tárhely, ahova legfontosabb adataink mentését végezhetjük, még akkor is, ha winchestereink csordultig teltek és nincs üres CD-nk vagy DVD-nk.

A szoftver természetesen Windows XP-n is fut, de nem okoz problémát számára a Windows Vista sem. Sőt, ez utóbbihoz már saját minialkalmazás (gadget) is készült, amint azt a mai sajtóbemutató alkalmával lehetőségünk nyílt megfigyelni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák