Connect with us

technokrata

Oracle: vizsgázzon kétmillió forintos díjért!

Dotkom

Oracle: vizsgázzon kétmillió forintos díjért!

Az előző két félév sikerét követően az Oracle Hungary tavasszal is elindította tanfolyamát informatikus hallgatók számára.

Az Oracle Hungary Kft., a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék együttműködésével létrehozott térítésmentes szemináriumsorozat legjobban teljesítő résztvevői – a záró teszt eredménye alapján – egyenként kétmillió forint értékű, 240 órás Oracle University oktatáson vehetnek részt, amelynek sikeres elvégzését követően az Oracle, illetve partnercégei álláslehetőséget is felkínálnak számukra. A tavaszi szemeszter témája a nagyméretű adattárházak és az üzleti intelligecia-rendszerek adminisztrációja és fejlesztése.

Az Oracle partnereivel és az oktatási intézményekkel a munkaerő-piaci trendekre reagálva indította el a programot, amelynek az a célkitűzése, hogy olyan magas színvonalú képzést biztosítson, amely megfelel az informatikai oktatással foglalkozó intézmények elvárásainak, továbbá a partnerek számára olyan munkatársakat képezzen, akik aktuális, naprakész, piacképes tudással rendelkeznek és ismerik az Oracle technológiákat és termékeket. “Az Oracle Hungary Junior képzése ideális kiegészítése és specializált folytatása az egyetemi tanulmányoknak a maga technológiaorientált, karrierlehetőséget is magában hordozó formájában” – mondta Kardkovács Zsolt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének oktatója. A 2007 tavaszán indult képzés első szemeszterére száz fő jelentkezett, közülük tízen sikeresen elhelyezkedtek az Oracle-nál, illetve valamelyik partnercégénél. A 2007. őszi szeminárium hallgatói még a vizsgák és az Oracle University képzés előtt állnak. Az Oracle a vidéki hallgatók számára is elérhetővé teszi a tanfolyamot, a tananyaghoz pedig rugalmas hozzáférést biztosít. Ennek eredményeként az Oracle Junior képzés tavaszi szemináriumsorozatára több mint ötszáz fő regisztrált, fele-fele arányban képviselve a fővárosi és vidéki intézményeket. A korábbi két szemeszter tapasztalatait, eredményességét összegezve az Oracle Hungary arra számít, hogy a partnercégeknél közel negyven fő fiatal informatikus tud majd elhelyezkedni a kurzust és a vizsgákat követően.

Félmillió forint a tehetséges tiniknekTehetségkutató versenyt hirdetett az Oracle Hungary fiatalok számára, tudomány, sport és művészet kategóriában. A részvétel kritériuma 13-17 éves életkor, az adott területen elért kiemelkedő eredmények, valamint hogy a jelentkezőnek világos elképzelése és célkitűzése legyen arról, hogy a jövőben saját területén hova szeretne fejlődni. Az egyes kategórianyertesek a vállalat félmillió forint értékű támogatásában részesülnek, amit további fejlődésükre fordíthatnak. A pályázatokat 2008. május 30-áig lehet benyújtani a www.oracle.hu/15ev címen elérhető weboldalon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp