Connect with us

technokrata

Drágulhatnak az LCD-tévék

Dotkom

Drágulhatnak az LCD-tévék

Az idei év harmadik negyedévében várhatóan felmennek az árak.

Az International Data Corporation (IDC) legújabb piaci felmérése szerint a kereslet és a kínálat viszonya az idei év második negyedévére kiegyenlítődhet az LCD-televíziók gyártásához szükséges folyadékkristályos panelek terén, ennek ellenére a harmadik negyedév során további drágulásra lehet számítani a televíziók piacán, amely a panelgyártók korlátozott kapacitásának tudható be. A második negyedév során kiegyenlítődő keresleti-kínálati viszony egyúttal az LCD-piac szezonális pangásával is egybeesik majd, így nem valószínű, hogy ekkor észrevehető áremelkedésre lehet majd számítani – állítja az IDC.

Az asztali monitorokba, illetve a laptop-képernyőkbe gyártott panelek ára az első negyedév során 3-10 százalékkal csökkent, míg a televíziókhoz gyártott folyadékkristályos panelek árának mérséklődése nem haladta meg a 4 százalékot, őst gyakran nem ment 1-2 százalék fölé.

Az IDC becslése szerint a nagyméretű LCD-tévékhez szükséges panelek gyártókapacitása 25-30 százalékkal nőhet az idei év során, ami alulmarad majd a keresletnek, így akár már a harmadik negyedévben is jelentős áremelkedésre lehet számítani a piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek