Connect with us

technokrata

Vírusmarketinggel az adathalászok ellen

Dotkom

Vírusmarketinggel az adathalászok ellen

Internetes videókkal kampányolnak a phisherek ellen.

Meglepő lépésre szánta el magát az USA Kereskedelmi Bizottsága: a lakosságot interneten terjesztett videókkal kívánják felvilágosítani a legújabb adathalász trükkökről, ezzel véve elejét az újabb milliós károkozásoknak és bankszámla-lecsapolásoknak. A Bizottság azt reméli, hogy a víruskampánnyal sikerül rábírni az átlagos internet-felhasználókat arra, hogy jobban védjék személyes adataikat és ne adják meg ismeretlen weboldalakon. A videók három rövid spotban egy otthoni, egy irodai és egy vásárláskor elképzelt szituációt mutatnak be, amikor is felhasználókat adataik, jelszavaik és kódjaik ellenőrzése végett keresi meg egy ügynök. A főszereplők természetesen ellenállnak,felsorolva néhány példát, mi is történhet adataikkal.

Eltérített Internet Explorer
Új károkozó jelent meg a biztonsági fenyegetést jelentő károkozók toplistáján: a CWS.DesktopHijack gyakorlatilag átveszi az uralmat az Internet Explorer felett, számolt be a történtekről az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Threat Research Center. A károkozó átírja a kezdőlap beállításait, saját keresőt installál a böngészőhöz és időről időre hamis biztonsági szoftverekről szóló reklámokat jelenít meg. A káros alkalmazás a toplista hetedik helyén landolt, így megelőzte két „régi motorosnak” számító társát, a Clickspring és a Command Service elnevezésű reklámprogramokat, de még a múlt hónapba megjelent trójait, a Trojan.i-n-t-e-r-n-e-t-et is. Március során egyébként jelentősen nőtt a toplistán szereplő kémprogramok okozta fertőzések száma és aránya is. Az elmúlt havi éllovas 1,74%-ot mondhatott magáénak az összes fertőzésből, míg ebben a hónapban a toplista első helyén található Trojan.FakeAlert immár 2.24%-os részaránnyal „büszkélkedhet”.

A Sunbelt havi kémprogram-összesítőjét lehetővé tevő ThreatNet hálózathoz bárki csatlakozhat; elég letölteni a www.sunbelt.hu honlapról a CounterSpy kémprogram-eltávolító próbaváltozatát, s a program automatikusan összegyűjti a számítógépet ért fertőzéseket – egyúttal megtisztítja a merevlemezt a kémprogramoktól, ami gyorsabbá és újra biztonságossá teheti a számítógépet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle