Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megnyílhatnak a frontvonalak

Dotkom

Megnyílhatnak a frontvonalak

A Yahoo-nak ma kell választ adnia a Microsoft ajánlatára.

A szoftveróriás azzal fenyeget, hogy a közvetlenül a részvényesekhez viszi a korábban a Yahoo igazgatótanácsához címzett felvásárlási ajánlatát, amennyiben a társaság vezetősége a határidő lejártáig nem válaszol a levelére. A Microsoft a hétvégén felvetette, hogy az eredetinél alacsonyabb ajánlatot tesz a Yahoo-ra, mert a piaci viszonyok miatt romlottak a cég kilátásai.

A The New York Times értesülése szerint a Yahoo minden bizonnyal visszautasítja a Microsoft közeledését, és továbbra is tartja magát álláspontjához, miszerint az világ második legnagyobb keresőmotorját üzemeltető társaságra tett ajánlat alacsony a cégben rejlő potenciálhoz képest.

A Microsoft először részvényenként 31 dollárt ajánlott a Yahoo-ért, ám a jelenlegi részvénypiaci helyzet és a technológiai szektort ért tőzsdei támadások miatt bekövetkezett árfolyam-csökkenés a Microsoft részvényeit sem hagyta érintetlenül; a változatlanul hagyott ajánlat a Yahoo papírjait most 29 dollárra értékeli.

A két társaság között eddig nem indultak meg a hivatalos tárgyalások a Microsoft február 1-én publikált felvásárlási ajánlata óta, hiszen a Yahoo igazgatótanácsa úgy látja, értelmetlen üzletről beszélni mindaddig, amíg a Microsoft nem emeli meg az árat. A Microsoft arra hivatkozva tartja magát, hogy a Yahoo-nak rajta kívül egy kérője sem akadt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés