Connect with us

technokrata

Igazából mini laptopok 2008 új mobiltelefonjai

Dotkom

Igazából mini laptopok 2008 új mobiltelefonjai

A legokosabb mobilok már nem tekinthetők pusztán telefonnak.

A Sony Ericsson Xperia X1 a gyártó első olyan okos telefonja, amely a Windows Mobile operációs rendszerre épül. A telefon kilenc személyre szabható panellel készül, ami nem jelent mást, mint hogy érintőképernyőjén egyéni igények szerinti ikonok helyezhetők el, amelyekről egy érintéssel el lehet jutni például a felhasználó kedvenc weboldalaira. Az X1-nek az érintőképernyő mellett teljes billentyűzete is van, ami készülék alól csúsztatható elő. A mobilt 2008 második felétől kezdik el forgalmazni.

A Nokia Internet tabletnek nevezi N810-as telefonjának WiMAX változatát, amely az amerikai Sprint mobilszolgáltató WiMax hálózatán, azaz a Wi-Fi nagy távolságokon működő testvérén lesz használható. Az N810 inkább nevezhető mini laptopnak és zenelejátszónak, mobil webböngészőnek és e-mailezőnek, mint zsebtelefonnak. Az amerikai boltokban már 2008 nyarától elérhető lesz.

A Samsung Instinct erősen emlékeztet az Apple iPhone-jára. A nagy különbség az, hogy szemben a konkurenssel, amely 2,5G-s hálózaton használható, a dél-koreaiak készüléke a gyorsabb 3G-s rendszerekre készült. Ezt a ketyerét a tengerentúlon júniustól árulják majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek