Connect with us

Hirdetés

technokrata

F-Secure: szoftvert vagy szolgáltatást?

Dotkom

F-Secure: szoftvert vagy szolgáltatást?

A távolról menedzselhető F-Secure Protection Service for Business biztonsági szolgáltatás nyújtására is alkalmas.

Számos kis- és közepes méretű vállalkozás küzd, hogy megvédje üzleti környezetét, mert az internetes bűnözés és a kártékony programok napjainkban egyre kifinomultabbak. A támadások üzleti tranzakciókat céloznak, a fenyegetett cégek száma pedig folyamatosan nő, több százmillió dolláros veszteséget okozva világszerte. Ezzel egyidőben a munkakörnyezet egyre mobilabb és összetettebb, így a vállalatok jobban ki vannak téve a fenyegetéseknek, és nő az igény az IT biztonsági szakértőkre.

Az F-Secure PSB újdonsága a webalapú központi menedzsment portál. A webes felületnek nagy előnye a portál platformfüggetlensége, így bármilyen böngészővel, tetszőleges helyről elérhető, ha van internet-kapcsolat. A másik előny az egyszerű, letisztult kezelőfelület, ahol különböző nézetek segítségével a teljes rendszer védelme áttekinthető, a figyelmet igénylő események jól láthatók. A terméknek két változata van, a Standard és az Advanced verzió.

A Standard verziót azon vállalatoknak ajánlja az F-Secure, melyek rendelkeznek IT részleggel vagy a biztonságért felelős informatikus szakemberrel, és könnyen használható, minimális felügyelet kívánó, központilag menedzselhető védelmet igényelnek. A PSB teljes körű, automatizált biztonsági csomagot, folyamatosan frissülő védelmet nyújt az összes internet-alapú fenyegetéssel szemben, még az úton levő felhasználóknak is. Az egyszerű használhatóság és a teljes körű online védelem kombinációja kis- és középvállalkozások részére.

Advanced verzió – lehetőség IT viszonteladóknak
A kis- és középvállalkozások – ha nem az IT szektorban tevékenykednek – általában nem rendelkeznek külön IT szakemberrel. Egy vállalkozás minél kevesebb időt tölt IT biztonsági kérdések megoldásával, annál több ideje marad saját szakterületére koncentrálni. Az F-Secure erre kínál megoldást, mivel új terméke a szoftverlicenc helyett szolgáltatási konstrukcióban is kapható, így a licenc a szolgáltatóhoz kerül, a vállalat a szolgáltatásért fizet. Segítségével a cégek specializált szakértőkre bízhatják gépeik biztonságának felügyeletét, ahelyett, hogy folyamatosan a fejlődő biztonsági fenyegetések ellen küzdjenek.

A webes portál az Advanced verzióban abban különbözik a Standard változattól, hogy további felület áll rendelkezésre, melyen keresztül a szolgáltató az összes általa menedzselt licenc és vállalat státuszát látja, így azonnal megtalálja a külön figyelmet igénylő eseteket, és akár távolról is beavatkozhat. Ezzel a szolgáltatást nyújtó élete is egyszerűbb és kényelmesebb lesz, mert helytől függetlenül, pillanatok alatt cselekedhet, továbbá többletszolgáltatásokat is nyújthat, mint például rendszerfelügyelet, adminisztráció.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés