Connect with us

technokrata

Végzetessé válhat egy leállás

Dotkom

Végzetessé válhat egy leállás

A szervertermi szolgáltatásoknál rendkívül magas rendelkezésre állási időt, adatbiztonságot, költséghatékony megoldásokat és a hazai legnagyobb sávszélességet (40 Gbps) kínálja a kis- és középvállalkozásoknak is a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletága, mondta lapunknak Gulyás Zoltán hoszting-termékmenedzser.

Egy kutatás szerint a kis- és középvállalkozók körében általános az a vélekedés, hogy inkább a nagy cégeknek, bankoknak, biztosítóknak szükséges az adatparki szolgáltatás. Ezt a tévhitet szeretné eloszlatni a T-Systems. Minden vállalkozásnak, amelynek olyan szerverei vannak, melyeken az üzletmenetéhez létfontosságú adatok, alkalmazások találhatók, szüksége van a biztonságos, magas rendelkezésre állással ellátott szerverelhelyezésre, üzemeltetésre, hogy adatait, folyamatait biztonságban tudhassa. Elsősorban a kis és közepes méretű vállalkozásokra érvényes ez, amelyeket érzékenyen érint egy-egy leállás vagy adatvesztés – mondta Gulyás Zoltán.

A géptermekben mind az üzembiztos működéshez szükséges fizikai környezetet (szünetmentes áramellátás, klimatizáció, tűzvédelem, biztonsági rendszer), mind a korszerű internetes alkalmazások futtatásához szükséges nagysebességű tartalékolt belföldi és külföldi internet-gerinchálózati hozzáférést biztosítják. Gulyás Zoltán kiemelte, hogy az általuk biztosított rendelkezésre állási idő rendkívül magas (99,999%): éves szinten legfeljebb 5,26 percnyi leállást engedélyeznek maguknak. Ehhez hasonló rendelkezésre állás biztosítása az ügyfél saját telephelyén igen költséges lenne. Az adatvesztéstől sem kell tartaniuk azoknak, akik a T-Systems Adatparkjában helyezik el számítógépüket, hisz igény szerint a társaság fájlmentés szolgáltatásával archiválja a rendszereket. Azoknak a félelmét is eloszlatta Gulyás Zoltán, akik óvakodnak attól, hogy kiadják kezükből a szerverüket. Hisz ebben a konstrukcióban távolról tudják menedzselni azokat, vagyis épp úgy tudják kezelni, mintha ugyanabban a környezetben lenne a berendezés, ahol ők tartózkodnak.

Azok számára pedig, akik továbbra is vonakodnának attól, hogy megváljanak saját szerverüktől, a bérszerver szolgáltatását kínálja a cég. Ma már az új ügyfelek többsége nem is visz be saját gépet az Adatparkba. Ez a megoldás pénzügyi szempontból még kedvezőbb is, ha ugyanis saját géppel valósul meg a fejlesztés, annak komoly beruházási oldala van. Bérgép szolgáltatás esetén viszont egy professzionális HP rack szerverért sem kell többet fizetni, mint egy saját gép polcos elhelyezéséért.

Az ügyféligények alapján a T-Systems úgy látja, hogy a budapesti mellett vidéki szervertermekre is szükség van, ennek jegyében nyitották meg szegedi szervertermüket, s a cég további földrajzi terjeszkedést is tervez.A rendelkezésre állási idő 99,999 százalékSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek