Connect with us

technokrata

Elvesztik értéküket a Motorola-mobilok?

Dotkom

Elvesztik értéküket a Motorola-mobilok?

Recseg-ropog a Motorola mobiltelefon-üzletága.

A Motorola Inc. bejelentette, hogy további 2600 alkalmazottját bocsátja el mobiltelefon-üzletágából. 2007 januárjában 3500 munkahely megszüntetését jelentették be, majd májusban újabb 4000-ét, amivel összesen a cég teljes munkaerő-állományának több 10 százalékát építették le az elmúlt év eleje óta. A 10 ezer embert azért kell elküldeni, mert a társaság 400 millió dollárt akar megspórolni 2007-2008-ban.

A Motorola tavaly elvesztette a 2. helyet a világ mobiltelefon-gyártóinak rangsorában – megelőzte a Samsung -, ám ma már azzal kell szembe néznie, hogy a Sony Ericsson is lekörözheti. A bajok fő forrása az, hogy cég Razr okos telefonjának piaca összeomlott, amikor a versenytársak megjelentek újabb modelljeikkel, illetve az Apple piacra dobta az iPhone-t.

A társaság nemrégen azt is bejelentette, hogy kettéoszlik: külön cégbe kerül a mobilágazat és a hálózati eszközökkel és más technológiákkal foglalkozó divízió. Az előbbi élére pályázaton keresnek új vezérigazgatót. Kérdés, hogy ezek után milyen piaci jövő áll Motorola mobiljai előtt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák