Connect with us

technokrata

Mégsem lesz drágább az LCD-tv

Dotkom

Mégsem lesz drágább az LCD-tv

A fogyasztók megtorpedózták a Sony és a Sharp közös vállalkozását.

Egy fogyasztóvédelmi csoport bírósághoz fordult az Egyesült Államokban, hogy fellépjen a Sony és a Sharp közös vállalkozása ellen, amely televíziókhoz gyártana folyadékkristályos kijelzőket. A vásárlók képviseletében eljárók attól tartanak, hogy a két szórakoztató-elektronikai mogul összefogása sértené az árversenyt és a jelenleginél jóval magasabb árakat és kisebb innovációs potenciált eredményezne az LCD-tévék piacán.

A két társaság terveiről először februárban számolt be a Sony, amely jelezte szándékát, hogy invesztálna a Sharp új kezdeményezésében, amely a korábbiaknál fényesebb LCD-kijelzők gyártását tűzte ki célul. A monopol-jellegű vállalkozást a bíróságon megtorpedózó csoport attól is fél, hogy a közös üzemek beindítása elbocsátásokhoz is vezetne mindkét cégnél.

A Sony és a Sharp közös projektje 2009 áprilisától indult volna el, az első gyár pedig még ugyanabban a pénzügyi évben megkezdte volna a működését. Az úgynevezett 10. generációs gyár akár 60 hüvelykes képernyő-átmérőjű televíziók gyártására is képes lenne. A Sony, amely a világ második legnagyobb szórakoztató-elektronikai cikkeket gyártó társasága legújabb bejelentése szerint minden bizonnyal teljesíteni tudta a korábban kitűzött eredmény-előrejelzését. A közleményben a cég vezetése jelezte, hogy a pénzpiacok nehéz helyzete ellenére is fenntartja az idei évre vonatkozó prognózisát, miszerint a nettó profitját több mint kétszeresére, 340 milliárd jenre növeli a március 31-ével véget érő pénzügyi év során.

A társaság bejelentése ellenére az elemzők úgy vélekednek, hogy a Sony a jen dollárral szembeni erősödése és az Egyesült Államok gazdaságának lassulása miatt nem volt képes tartania magát az általa megadott számokhoz; a Bloomberg által megkérdezett elemzők konszenzusa szerint a nettó profit a 2007-es pénzügyi évben 329 milliárd jen lett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák