Connect with us

technokrata

A rövidlátók miatt büntették az Ofotért-et

Dotkom

A rövidlátók miatt büntették az Ofotért-et

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) öt millió forintra bírságolta a Fotex-Ofotért Kft.-t a fogyasztókat megtévesztő szemüvegkeret reklámjai miatt.

A GVH közleménye szerint a társaság 2006 novembere és 2007 januárja között, valamint 2007 júliusától 2007 novemberéig az “Ön vállalja a korát, mi vállaljuk a kedvezményt! Minden vásárló annyi százalék kedvezményt kap a szemüvegkeret árából, ahány éves!” szlogennel hirdette akciós szemüvegkereteit. Az akciós ár azonban csak vékonyított műanyag lencsével megrendelt komplett szemüveg esetében élt.

A reklámok televíziókban, rádiókban, újságban, plakátokon és szórólapokon jelentek meg.

Jóllehet, a Fotex-Ofotért valamennyi reklámjában figyelmeztetett arra, hogy a kedvezmény igénybevételének bizonyos feltételei vannak, a televíziós reklámokban azonban ez az információ csak igen rövid ideig, gyakorlatilag olvashatatlanul apró betűméretben jelent meg, a fogyasztók számára érzékelhetetlen volt.

Döntése meghozatalakor a GVH tekintettel volt arra, hogy az ügyfelek az Ofotért üzletekben a kedvezmény minden feltételét megismerhették. Enyhítő körülménynek bizonyult továbbá, hogy a társaság számos reklámja közül csak a televíziós hirdetések esetében volt megállapítható jogsértés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák