Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bolondok napi fenyegetés terjed

Dotkom

Bolondok napi fenyegetés terjed

Április elseje óta nagy volumenben szaporodik egy régi/új digitális kártevő – érdemes odafigyelni.

Április 1-én, azaz bolondok napjának délutánján egy jól ismert fenyegetés kezdett terjedni. A Trend Micro szerint ismét a Storm bandáról van szó. A társaság most még arra is lusta volt, hogy saját képet készítsen az ünnepre: egyszerűen rákerestek az „April Fools” kifejezésre a Google keresőn, és az első megjelenő képet felhasználták. Az eddigi levelek tárgysora „April Fool´s Day” volt, a webhelyen található futtatható fájlok neve pedig foolsday.exe vagy funny.exe. A csapat korábbi tevékenységéből azonban levonható a következtetés, miszerint ezek a fájlnevek sokszor változnak majd a megjelenést következő 48 órában valamilyen, a témába vágó névre. Időközben már a Kickme.exe fájlnév is megjelent.

Az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat szakértői szerint nem valószínű, hogy ez az akció szintén olyan emlékezetes lesz, mint más klasszikusok, például a „Pi értéke 3,0-ra változik” és a „forrófejű meztelen jégfúró”, de ez mindenképpen az a fajta tréfa, amelyre érdemes odafigyelni és nem szabad neki bedőlni.

A Trend Micro ügyfeleit már védi a webes fenyegetések elleni technológia, amely elérhetetlenné teszi a webhelyeket, és megakadályozza, hogy a felhasználó rendszere veszélybe kerüljön. A Trend Micro munkatársai pedig folyamatosan viszik fel az adatbázisba a futtatható fájlok észlelését biztosító adatokat is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés