Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hátrál a telefonmamut

Dotkom

Hátrál a telefonmamut

Az elmúlt év nehéz volt a Deutsche Telekom (DT) életében, és 2008 sem lesz könnyebb – ezzel “biztatta” a cégvezetés a társaság befektetőit a 757 millió euró nettó veszteséget tartalmazó 2007-es beszámoló közzététele után.

Némi gyógyírt jelenthet viszont, hogy egyszeri tételek nélkül 808 millió euró nyereséget ért el Európa legnagyobb távközlési szolgáltatója, a Magyar Telekom fő tulajdonosa. A társaság évek óta küszködik azzal, hogy gyorsan csökken vezetékes előfizetőinek száma – csak Németországban 2,1 millióval zsugorodott a fix telefonvonalak száma 2007-ben -, miközben mobilüzletága, a T-Mobile profitgyilkos versenyt folytat európai és észak-amerikai konkurenseivel. A DT többéves költségcsökkentési programja keretében eladta 44 érdekeltségét, köztük francia és spanyol internetes vállalkozását, csökkentette a vezetékes üzletágban foglalkoztatott 50 ezer alkalmazottja bérét és folytatta a 32 ezer munkahely felszámolásával járó létszámleépítést. Mindezzel 2007-ben 2,3 milliárd euróval csökkentették a költségeket, ám a végső cél 4,7 milliárd euró kiadás lefaragása 2010-ig.

A T-Mobile ugyan 12 millió új ügyfelet szerzett tavaly, ebből 7 milliót Németországon kívül – ezzel összesen 120 millióra bővítette ügyfélkörét -, ám az Egyesült Államokban épp az elmúlt hónapokban kényszerült kedvezményes csomagokat bevezetni, ami nem jó hír annak tükrében, hogy ottani bevételeit eleve leértékeli a dollár gyengülése. A DT egyébként jelenleg partnert keres T-Systems it-szolgáltató vállalata működtetésére. Mint közölték: ez ügyben előrehaladottak már a tárgyalások.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés