Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több nyugdíjas szörföl

Dotkom

Egyre több nyugdíjas szörföl

Tavaly 650 ezerrel nőtt a rendszeres internetfelhasználók száma Magyarországon.

A magyar internethasználat mértéke ugyan elmarad a nyugat-európai statisztikáktól, de a tavalyi évben mégis dinamikusan növekedett azoknak a száma, akik rendszeresen neteznek – állítja a Szonda Ipsos és a GfK Hungária Nemzeti Médiaanalízis kutatása. Korcsoportok szerint a legnagyobb arányban a 60 év feletti internetezők száma nőtt.

A kutatás szerint az újonnan internetkapcsolathoz jutók tábora mintegy félmillió felhasználóval gyarapodott: a tavalyi év második félévében már 3,7 millióan rendelkeztek valamilyen internethozzáféréssel, míg 2006 hasonló időszakában 3,2 millió felnőttről volt elmondható ugyanez. Amellett, hogy a felhasználók száma megnövekedett, az internet-hozzáférések kihasználtsága is megnőtt: tavaly 650 ezerrel több rendszeres internetező volt, mint a megelőző év hasonló időszakában.

Jelentős változás történt az otthoni hozzáférések tekintetében is: 2006-ban a felnőtt népesség 21 százaléka internetezhetett otthonról, majd ez az arány a következő évben 30 százalékra nőtt, ami több mint két és fél millió felnőttet jelent. Az otthon netezők többségénél, 84 százalékánál már szélessávú kapcsolat található.

Korcsoportok szerint a legnagyobb mértékben a 60 évnél idősebb netezők száma nőtt – 70 százalékot meghaladó mértékben -, de így is csak százezer ilyen korú internetezőről beszélhetünk, ami a korcsoportnak mindössze öt százaléka.

A legnagyobb számbeli növekedés a 18-29 és a 30-39 éves internetezők körében volt mérhető, ezek a csoportok megközelítőleg 200-200 ezer új belépővel bővültek 2007 folyamán.

Az internet-használat legnagyobb mértékben továbbra is a legfiatalabbakat jellemzi, a 15-17 évesek 76 százaléka internetezik legalább havi rendszerességgel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés