Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen lett a Windows XP SP3? Próbálja ki!

Dotkom

Milyen lett a Windows XP SP3? Próbálja ki!

A Microsoft elérhetővé tette a közel végleges, RC2-es változatot.

Release Candidate, röviden RC – a Microsoft akkor ad ilyen jelölést szoftvereinek, amikor azok már majdnem érettek a végleges kiadásra (ez utóbbit egyébként az RTM, azaz a released to manufacture, vagyis gyártásra kész fogalom jelöli). A Windows XP harmadik javítócsomagjának RC2-es változatát a múlt hét végén tette elérhetővé a bétatesztelők számára a redmondi szoftverfejlesztő, ám ezen a héten a nagy nyilvánosság számára is lehetőség nyílt a service pack kipróbálására (letöltés).

A Microsoft azonban nem biztosít közvetlen elérhetőséget az SP3-hoz: a felhasználóknak először le kell tölteniük egy kisméretű Registry állományt, amely aztán speciális hozzáférést ad a javítócsomaghoz. „A script beállít egy rendszerleíró kulcsot a rendszerben, ez a kulcs szükséges a Windows Udapte-nek ahhoz, hogy a szolgáltatás megbizonyosodhasson arról: a felhasználó PC-je képes fogadni a Windows XP Service Pack 3 RC2-t.” – olvasható a Microsoft közleményében. Röviden: Windows Vista alatt meg se próbáljuk leszedni az SP3 RC2-t, nem fog menni.

Ezen felül probléma lehet annál is, akinél Windows XP-s környezet van kialakítva. A felhasználóknak ugyanis el kell távolítaniuk minden korábbi béta, RC stb. SP3 változatot; a legújabb service pack kiadás csak akkor hajlandó feltelepülni. Azonban ha sikerült legyőzni ezt az akadályt is, akkor olyan funkciókkal gyarapodik az operációs rendszer, mint a Black hole router detection, Network Access Protection, Microsoft Kernel Mode Cryptographic Module stb.

Pontosan nem tudni, hogy mikorra lesz kész az RTM változat, a Microsoft csak annyit árult el idáig, hogy még az idei év első felében. Ha komolyabb problémák nem lépnek fel az RC2-es kiadás tesztelésében, akkor valószínűleg már nem kell sokat várni rá.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés