Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kémprogramvédelem ingyen, magyarul

Dotkom

Kémprogramvédelem ingyen, magyarul

A Spyware Terminator számos webes fenyegetés ellen nyújt hatékony, ugyanakkor ingyenes védelmet.

Spyware, vagy kémprogram – olyan alkalmazásról van szó, amely a felhasználó engedélye nélkül települ a PC operációs rendszerére, majd titokban végzi tevékenységét. Ez pedig az internetező adatai utáni kutakodás, „kémkedés” – innen is származik a digitális fenyegetés ezen válfajának neve. Egy spyware többnyire banki információk (számlaszámok, azonosítók, hitelkártya lejárati dátumok stb.), felhasználó-azonosítói adatok (név, jelszó) és hasonló, a számítógépet használó számára fontos és bizalmas értesülésekre utazik; érdemes tehát tenni az ellen, hogy bejusson a számítógépre.

Manapság az ismert antivírus termékek már komplett megoldást kínálnak, ám ezekért szinte mindig hozzá kell nyúlni a pénztárcához. Vannak, aki nem tudják (vagy akarják) megfizetni ezt a költséget – nekik két lehetőségük van. Vagy ellopják a kívánt alkalmazást (ami semmiképp sem követendő példa), vagy keresnek egy olyan programot, amelyet ingyenesen lehet használni (legalábbis otthoni körülmények között). Nos, ezek egyike a Spyware Terminator (letöltés), mely fizetési kötelezettségek nélkül kínálja szolgáltatásait – cserébe ne is várjunk supportot a fejlesztőktől.

Nem csak a kémprogramok ellen lehet azonban használni: adware-ek, trójaiak, billentyűzetleütést logoló alkalmazások (keylogger), kezdőlapot eltérítő támadások és más malware-ek ellen is hatékony. Még az olyan veszélyes változatokkal, mint a WebRebates, Look2Me, BetterInternet, VX2 és CWS, is sikerrel veszi fel a harcot, állítják fejlesztői, akik szerint minimális erőforrásigénnyel rendelkezik a szoftver, emellett gyors szkennelésre képes. Át tudja vizsgálni a merevlemezeket, a memóriát, a process-eket, a rendszerleíró adatbázist és a sütiket; képes ütemezett és manuális indulásra, valamint karanténba tudja helyezni a megtalált kémprogramokat.

A valósidejű működéssel bíró Spyware Terminator 2.1.1.314 változata letölthető gyors Download szerverünkről. Ez a verzió kisebb változtatásokat tartalmaz; például a magyar nyelvű fordításon csiszoltak kicsit a fejlesztők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés