Connect with us

technokrata

Egyre több az LCD-t LCD-re cserélő vevő

Dotkom

Egyre több az LCD-t LCD-re cserélő vevő

Már a világ szegényebb országaiban is a folyadékkristályos tévé visz mindent.

Tipikusnak mondható, azaz jelzi a világ feltörekvő piaci trendjeit az indiai LCD-tévé-piac fejlődése. A hagyományos készülékek értékesítése évi 17-20 százalékos ütemben zuhan, miközben a lapos tévéké több mint 30 százalékkal nő – derül ki a sify.com portál cikkéből. Az utóbbin belül az LCD-piac 100 százalékkal bővült 2007-ben, és szakértők arra számítanak, hogy idén ismét duplázódnak az eladások.

Az árak a kereslet és a kínálat közeledése miatt egyelőre stabilizálódtak, bár az is igaz, hogy előtte egyes termékkategóriákban 40 százalékkal rogytak össze. A legfontosabb trend, hogy immáron nem csupán a hagyományos tévéről laposra váltók jelennek meg a piacon, hanem azok is, akik néhány éve az első között vettek újfajta készüléket, s most ezt jobbra cserélik.

A termékkategóriákon belül lecsengőben van a 26 hüvelykes (60 centiméteres) képátlójú készülékek divatja és erősen jönnek fel a 32 colos (80 centiméteres) tévék. A digitális tézés terjedése szintén lökést ad az LCD-k terjedésének, ugyanis sokan úgy látják, hogy ezek képminősége csak nagyképernyős lapos tévén élvezhető.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom