Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a 3G-s iPhone

Dotkom

Jön a 3G-s iPhone

Az eddig hiányzó szolgáltatás beépítésére tippelnek a megfigyelők.

Az Apple az elmúlt fél évben kétszer bosszantotta fel nevezetes termékei, az iPhone mobilmindenes és az iPod zenelejátszó vásárlóit. Tavaly szeptemberben azzal haragította magára az iPhone vevőinek egy részét, hogy alig több mint két hónappal a termék 2007. június bemutatkozása után 200 dollárral – 300 dollárra – csökkentette a 8 gigabájtos memóriával ellátott változat árát. A vállalat weboldalára érkező kevéssé barátságos hangvételű e-mailek hatására a szupermobil korábbi vevőinek néhány tucat dollárnyi vásárlási lehetőséget adtak az Apple internetes ketyereboltjában.

A második bosszantó húzást idén januárban követte el a cég, amikor is felfrissítette az iPod Touch szoftverét, és 20 dollárt kért az upgrade-elésért mindazoktól, akik már rendelkeztek a lejátszó nagyképernyős, videolejátszós változatával.Úgy tűnik, hamarosan újabb csapást mér korábbi ügyfeleira az Apple. A cég ugyan híres titokzatoskodó kommunikációjáról, ám számos jele van annak, hogy hamarosan 3G-s iPhone-nal áll elő, ami egy csapásra avíttá teszi az eddigi mobilokat. A távközlési partner továbbra is az AT&T lesz, de a szolgáltató 2,5G-s EDGE hálózata helyett a 3G-s HSDPA-rendszeréhez kapcsolódnak majd az újabb iPhone-ok. A különbség igencsak látványos: az előbbi 75-150 kilobit/másodperces átviteli sebességet biztosít, míg az utóbbi ennek tízszeresét. Ezt különösen a készülék nagy képernyőjét videózásra használó ügyfelek fogják díjazni.

Addig is, amíg e nagy titokról lehull a lepel, az türelmetlen iPhone-vásárlók 16 gigabájtos készüléket vehetnek 100 dolláros felárral.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés