Connect with us

technokrata

Ütik a befektetők a Pannon anyacégét

Dotkom

Ütik a befektetők a Pannon anyacégét

Növekvő negyedéves eredményről számolt be a Telenor ASA.

A negyedik negyedévi nettó profit 7,63 milliárd koronára (1,39 milliárd dollár) emelkedett a norvég mobilszolgáltatónál. Az éves szinten 23 százalékos növekedés úgy jött össze, hogy a bevételek 3,3 százalékkal 23,74 milliárd koronára csökkentek. Az EBITDA 12 százalékkal 7,25 milliárd koronára esett. A Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagosan 7,3 milliárdos EBITDA-t, 5,82 milliárdos nettó profitot és 23,44 milliárdos forgalmat vártak. Az eredményjavulás alapvetően a kelet-európai – azon belül nem kis részben az ukrán – és az ázsiai piacoknak köszönhető, míg Norvégiában a telített piac és a vezetékestelefon-előfizetők számának csökkenése hatott kedvezőtlenül.

A Telenor közzétette prognózisát is, amely szerint 2008-ra 5 százalékos bevételnövekedéssel és 31 százalékos EBITDA-rátával számol.

A piac csalódottan fogadta a kevéssé ambiciózusnak számító tervet, így a Telenor-részvények meredek lejtőre kerültek. A befektetőket az sem vigasztalta, hogy a társaság 2,5 koronáról 3,4-re emelné az egy részvény után járó osztalékot.

A Telenor az elmúlt év végén 143 millió előfizetőt szolgált ki, amivel a világ hetedik legnagyobb mobilszolgáltatója volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin