Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elhajtotta kérőjét a Yahoo!

Dotkom

Elhajtotta kérőjét a Yahoo!

A világ második legnagyobb internetes keresője hátat fordított keresetlen udvarlójának.

A Yahoo igazgató tanácsa 10 napos megfontolás után végül kevésnek tartotta azt a 44,6 milliárd dolláros hozományt, amelyet a Microsoft ajánlott a házasságért. A vezetőség nyilatkozata szerint egyhangúan úgy döntöttek, hogy a részvényenként 31 dolláros ár alulbecsüli a társaságban rejlő lehetőségeket.

Az igazgatótanács nem határozott meg ellenjavaslatot a Microsoftnak, Jerry Yang, a Yahoo alapító-vezérének pedig miden erejére szüksége lesz, hogy meggyőzze a részvényeseket arról, hogy érdemes kivárniuk, amíg egy a jelenleginél kedvezőbb ajánlatot kapnak, vagy sikerül berúgni az internetes cég akadozó motorját.

A Yahoo arra számít, hogy a 2011-re megduplázódó online reklámpiacon erőre tud kapni azok után, hogy Yang által a cég szerkezetében keresztülvitt változtatások megmutatják hatásukat. A jövőbeli kilátások és a beruházási portfolió alapján Yang úgy véli, cége akár 40 dolláros részvényenkénti áron is vevőre találna, a Standard & Poor elemzője szerint a Microsoft pedig képes lenne kifizetni ezt az árat, vagy egy általa is elfogadható 34-37 dolláros sávba leszorítani azt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés