Connect with us

technokrata

EMC: negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredmények

Dotkom

EMC: negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredmények

Kétszámjegyű növekedés, már tizennyolcadik negyedéve.

Az EMC minden idők legjobb negyedik negyedéves és teljes éves bevételéről számolt be, valamint erős növekedésről az előző év azonos negyedévéhez képest a nyereség, a részvényenkénti nyereség és a működési készpénzállomány terén. Az EMC immár tizennyolcadik egymás utáni negyedévben felmutatott kétszámjegyű növekedése mögött kiegyensúlyozott, kétszámjegyű bevétel-növekedés áll a cég információtárolási, tartalomkezelési és archiválási, az RSA információbiztonsági és a VMware virtuálisinfrastruktúra üzleti egységek, illetve a négy földrajzi terület mindegyikében.

2007 negyedik negyedévében az összbevétel az eddigi legmagasabb, 3,83 milliárd dollár volt, ami 19 százalékos növekedést jelent 2006 negyedik negyedévének 3,21 milliárd dolláros bejelentett eredményéhez képest. 2007 negyedik negyedévében a GAAP szerinti nettó nyereség 525,7 millió dollár volt, ami bővített részvényenként 0,24 dollárt jelent. Ez 33 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi bővített részvényenkénti 0,18 dolláros GAAP szerinti nyereség. A negyedév során az EMC-ből származó műveleti készpénzállomány 979 millió dollárra rúgott, ez 50 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, a szabad készpénzállomány pedig 712 millió dollár volt, 78 százalékkal több az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Az EMC teljes 2007-es pénzügyi évének összbevétele szintén rekord, 13,23 milliárd dollár, ami 19 százalékkal haladja meg a 2006-os pénzügyi év 11,16 milliárd dollárját. A GAAP szerinti nettó nyereség 1,67 milliárd dollár volt, ami bővített részvényenként 0,77 dollárt jelent. Ez 43 százalékkal magasabb, mint a 2006-os bővített részvényenkénti 0,54 dolláros GAAP szerinti nyereség.

A negyedik negyedév során az EMC rendszerekből származó bevétele 15 százalékkal növekedett az egy évvel korábbi időszakhoz képest – ez a teljes negyedik negyedéves bevétel 44 százaléka. A szoftverlicencekből és karbantartásból származó bevétel 20 százalékkal növekedett egy évvel korábbhoz képest és a teljes negyedik negyedéves bevétel 40 százalékát tette ki. A professzionális szolgáltatásokból, rendszerkarbantartásból és az egyéb szolgáltatásokból származó bevétel 27 százalékkal nőtt egy évvel korábbhoz képest és a teljes negyedik negyedéves bevétel 16 százalékára rúgott. Az észak-amerikai területről származó bevétel 16 százalékkal nőtt egy év alatt és 55 százaléka lett a teljes negyedik negyedéves bevételnek. Az Észak-Amerikán kívüli működésből származó bevétel 23 százalékkal több, mint egy évvel korábban, ami mögött az EMC EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika), APJ (Ázsia– Csendes-óceán), illetve latin-amerikai régióinak kétszámjegyű növekedése áll.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom