Connect with us

technokrata

Azonosították a Storm szerzőit

Dotkom

Azonosították a Storm szerzőit

Amerikai és orosz hatóságok kiderítették, kik írták minden idők egyik legfertőzőbb számítógépes kártevőjét, a Stormot, letartóztatni őket azonban nem olyan könnyű – írja a VirusBuster hírlevele a Internetnews.

comra és a The Registerre hivatkozva. A közelmúltban felgöngyölített ügy kimenetelét ugyanis erősen akadályozzák a diplomáciai, bűnüldözési és kormányzati bürokrácia labirintusában útjukat kereső orosz hatóságok. Az amerikai igazságügynek nem lesz könnyű dolga, ha az elkövetők kiadatását kéri, mert bár a Storm amerikai cégeknek okozta a legtöbb kárt, szinte minden országban vannak kárvallottak.Általános jelenség, hogy a számítógépes bűnözők vagyonukkal és eszközeikkel együtt olyan országokba települnek át, ahol nagyobb eséllyel kerülhetik el az igazságszolgáltatást – jelentette ki Jon Praed, az Internet Law Group alapító tagja, majd hozzátette: sok amerikai hacker tette át székhelyét az Egyesült Államokból Délkelet-Ázsiába, Latin-Amerikába és egyes európai országokba.

A Storm írói Szentpétervárott működtek. Ez a város egyébként mágnesként vonzza a számítógépes bűnözőket. Több más hírhedt csoport – például az MPack rosszindulatú kódfejlesztő készlet alkotógárdája – is itt “dolgozik”. És bár mindez már ismert a hatóságok előtt, mégsem sikerült eddig felszámolni a bandákat – amerikai szakértők szerint azért, mert az orosz fél nem működik megfelelően együtt az Egyesült Államok szerveivel. Ugyanakkor elismerik: az utóbbi időben az FSZB, a KGB-utód orosz titkosszolgálat határozottabban lépett fel a hackerek ellen. Legutóbbi nagy fegyvertényük a Pinch – egy rendkívül fertőző, banki információkra vadászó féreg – megalkotóinak letartóztatása volt. Ha ezt hasonló lépések követik, a számítógépes bűnözők már Oroszországban sem érezhetik biztonságban magukat – mondják az amerikai elemzők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin