Connect with us

technokrata

Alulmaradt a laptopháborúban a Lenovo

Dotkom

Alulmaradt a laptopháborúban a Lenovo

Az idei évre gyúr a Lenovo, mert a tavalyi halványra sikerült.

Megháromszorozta negyedéves nettó profitját az október-decemberi időszakban a Lenovo Group, a világ negyedik legnagyobb PC-gyártója. A cég a brutális árverseny ellenére 13 százalékról 15-re tudta növelni profitrátáját. A Lenovo, amely 2005-ben vette meg az IBM veszteséges PC-üzletágát, részben azért veszített piaci pozíciójából az elmúlt években, mert az amerikai vevők egy része IBM-gépét inkább hazai márkára, elsősorban HP-ra cserélte le. Másrészt a laptopok gyártásában igen erős tajvani Acer éppen az elmúlt negyedévben legaloppozta a Lenovót: míg az előbbi 60 százalékkal növelte eladásait az utóbbi “csak” 22-vel.

A következő évek azonban a Lenovónak állhatnak: az amerikai piac lassulása ugyanis éppen ez előbbiek miatt kevésbé érinti, ám az ázsiai, azon belül is a kínai, amelyeken a cég piacvezető rendületnül nő. A Lenovo birtokolja hazája piacának 40 százalékát.

A vállalat idén eladja veszteséges mobiltelefon-üzletágát, amelynek értékesítései több mint 30 százalékkal estek az elmúlt negyedévben. Emellett erősíteni akar a szerver számítógépek piacán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle