Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matematikus és kém – fegyverrendszerekről adott el titkokat

Dotkom

Matematikus és kém – fegyverrendszerekről adott el titkokat

Végül csak elkapták.

A múlt hét végén tartóztatta le azt az 58 éves görög férfit a hellén rendőrség, akit azzal vádolnak, hogy 2002 óta ipari kémkedést folytatott. Vállalati titkokat adott el az elmúlt 6 év során, mondta egy nevének elhallgatását kérő rendőr a Reuters-nek. A névtelen informátor szerint a francia Dassault Group szellemi tulajdonjoga sérült a matematikus „kereset-kiegészítő” tevékenysége okán.

„361 millió dollárt is meghaladó összegben károsította meg a vállalatot az ellopott adatok eladásával. Ezek között fegyverrendszerekkel kapcsolatos információk is találhatók, melyeket nagyjából 250 vevőnek értékesített, az Interneten keresztül.” – mondta a görög rendőr. A hatósági szervek gyanúja szerint a férfi ügyfelei a világ minden tájáról érdeklődtek: Németországból, Olaszországból, Franciaországból, Dél-Afrikából, Brazíliából, és az ázsiai illetve a balkáni régió is képviseltette magát.

Betört a vállalat számítógépes rendszerébe, és ennek során adatokat lopott el, állítja a görög rendőrség, mely nemrég szakértőkkel „karöltve” hatolt be az Athén belvárosában élő férfi bérlakásába. Az eset felgöngyölítése során kiderült, hogy azért tudta ennyi ideig titokban tartani tevékenységét a matematikus hacker, mert nagyon óvatos volt: például nem is saját nevén bérelte a lakást, és digitális ujjlenyomatait is ügyesen tüntette el. „A világ egyik legjobb hackerét kaptuk el az Astra becenevű férfi személyében. Mindazonáltal nem csak őt kerestük, hanem az Egyesült Királyságban élő társát is, aki az internetes vevők felhajtásában volt segítségére.” – közölte a dél-kelet európai ország rendőrsége.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés