Connect with us

technokrata

„Digitális járvány” PC-fronton

Dotkom

„Digitális járvány” PC-fronton

Robbanásszerűen szaporodnak a férgek, vírusok, trójai programok.

A Panda Security 2007-es statisztikái szerint a digitális kártevők „szaporodása” egy év alatt a nyolcszorosára nőtt. Az ijesztő adat mellett is megdöbbentő azonban a tény, hogy az otthoni számítógépek majdnem negyede annak ellenére fertőzött, hogy valamilyen biztonságtechnikai szoftver védi.

Borúlátóan nyilatkoznak a PandaLabs szakemberei az idei évről a digitális kártevők tekintetében. A világszerte gyűjtött adatokat összesítve kiderül, hogy mindössze egy év alatt elképesztő mértékben felgyorsult a vírusok szaporodási üteme. „Némi túlzással valóságos digitális járvánnyal állunk szemben.” – kommentálta az adatokat Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „Tavaly háromezer új vírus jelent meg naponta, ez pedig még akkor is ijesztő, ha nem tesszük hozzá, hogy ez egyetlen év leforgása alatt 800%-os növekedést jelent.”

A Panda otthoni és vállalati számítógépeket és hálózatokat magába foglaló, az egész világra kiterjedő vizsgálata szerint a biztonságtechnikai fegyelem egyáltalán nem ér fel a helyzethez. „Mindkét fronton nagyon rossz a helyzet. A vizsgálatok kimutatták, hogy a száznál több PC-t működtető nagyvállalatok 72%-a volt fertőzött valamilyen kártevővel.” – ecsetelte Sándor Zsolt – „Másrészt viszont manapság az otthoni felhasználók a legsebezhetőbbek, mert sokan egyáltalán nem hajlandók semmilyen biztonsági szoftvert használni. Az adatok alapján most már azt is hozzátehetjük, hogy nem elég akármilyen vírusirtót beszerezni, mondván, hogy az is megteszi: az otthoni PC-k 23%-a volt fertőzött aktív vírusirtó ellenére.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek