Connect with us

technokrata

Tinédzser lányok magánképei, ezerszámra

Dotkom

Tinédzser lányok magánképei, ezerszámra

Egy rosszul összerakott közösségi hálózat következményei…

A múlt héten kezdtek szállingózni az első hivatalos hírek arról, hogy az Iwiw amerikai változatának megfelelő Myspace architektúrájában létezik egy hátsó ajtó, ami lehetővé teszi, hogy aki kíváncsi, olyan fényképeket is megnézzen, melyeket azok tulajdonosa nem osztott meg számára. A privát fotók megtekintésének lehetősége akár a tinédzserek rejtett(nek hitt) albumaira is kiterjedhet, függetlenül attól, hogy a Myspace üzemeltetője korábban arról biztosította a nyilvánosságot: csak a felhasználók barátai tekinthetik meg ezeket. A rendszerben lapuló hátsó ajtó kihasználásának módja állítólag már néhány hónapja kering a fórumokon.

Leleményes internetezők meg is találták a módját, miként lehet ezt saját hasznukra fordítani: olyan szolgáltatásokat indítottak, melyek révén egyszerű hozzáférést kínáltak az érdeklődőknek (és közben reklámbevételeket generálnak). Függetlenül attól, hogy milyen cél vezérelte a szolgáltatást igénybevevőket – akár egyszerű kíváncsiság, akár pedofília, vagy a kukkolás öröme. Tulajdonképpen a hiba kijavításáig bárki élhet a lehetőséggel.

Ugyan ha a rendszerben egy privát fotólinkre kattint valaki, akinek ahhoz nincsen hozzáférése, a következő üzenetet kapja: „This profile is set to private. This user must add you as a friend to see his/her profile.” Vagyis: „Ez magánprofil, a felhasználónak barátként kell rögzítenie önt, hogy láthassa a profilját.” Igen ám, de bárki – még az is, aki nem is rendelkezik Myspace accounttal – megszerezheti a célszemély nyilvános account számát (Frined ID), amit egy speciális feltételeknek megfelelő URL-be ágyazva már hozzáférést is kaphat a fotókhoz. Bármelyik fotóhoz – a Myspace üzemeltetőinek tehát még van tennivalójuk, ha biztonságossá akarják tenni a közösségi hálózatot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák