Connect with us

technokrata

Óriási siker a Wii, duplázott a Nintendo

Dotkom

Óriási siker a Wii, duplázott a Nintendo

Az ünnepi szezonban igen sikeresen szerepelt Wii és DS játékoknak köszönhetően kétszeresére nőtt a Nintendo negyedéves üzemi eredménye.

A valódi mozgás élményét adó Wii játékkonzol és a DS kézi videojáték sikere játszotta a fő szerepet abban, hogy a termékek gyártója, a japán Nintendo az október-decemberi negyedévben a Reuters számításai szerint 205,3 milliárd jen (1,93 milliárd dollár) üzemi nyereséget ért el, ami több mint kétszerese az egy évvel korábbinak. (A Wii eladásai tavaly mind Japánban, mind az USA-ban felülmúlták a Sony PlayStation 3, valamint a Microsoft Xbox 360 teljesítményét.)A nettó profit 63 százalékkal 126,5 milliárd jenre emelkedett, míg a 621,6 milliárdos árbevétel 50 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Nintendo-részvények árfolyama az elmúlt esztendőben a kedvező eredményeknek köszönhetően több mint a duplájára nőtt.

A papírokkal szembeni optimizmust tovább erősíti, hogy a cég megemelte eredményvárakozásait. A március 31-ével végződő évre 460 milliárd jenes rekord üzemi szintű profitot jósol, szemben a korábban prognosztizált 420 milliárddal, és a 456,5 milliárdos elemzői konszenzussal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle